Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 6 tips om de perfecte babynaam te kiezen

6 tips om de perfecte babynaam te kiezen

6 tips om de perfecte babynaam te kiezen

Als je je kind eenmaal een naam hebt gegeven, is er geen weg terug. Goed nadenken over de perfecte babynaam is dus echt wel belangrijk. Kun je de knoop maar niet doorhakken? Met deze 6 tips lukt het misschien wel.

Doe de Starbucks-test

Stap een Starbucks-filiaal binnen, geef jouw potentiële babynaam door aan de barista en kijk wat er op het kopje verschijnt. Spelt ze de naam goed, dan heeft jouw babynaam de test met glans doorstaan.

Vermijd trendnamen

Vermijd al te trendy namen. Je wilt toch niet dat je kind later in de klas zit met twaalf naamgenoten? Hier ontdek je een lijstje met de 20 populairste babynamen van 2016. in 2026 is de kans dus groot dat er op de lagere school meer dan één Lucas of Emma zit.

Personaliseer

Vernoem je kind misschien naar een grootouder of een dierbare vriend. Sommige mensen laten zich voor de keuze van hun perfecte babynaam ook inspireren door een boek, een celebrity of een lievelingsfilm.

Carrièregericht

Natuurlijk heb je geen flauw idee welk beroep je kind later zal uitoefenen, dus je hebt een babynaam nodig die in elke werkomgeving past. Vraag jezelf af: past deze naam bij een koninklijk iemand, een straatmuzikant én een dokter? 3x ja? Dan heb je een winnaar.

In harmonie

Deze tip is belangrijk voor iedereen die meer dan één kind wil. Passen de namen bij elkaar? Als baby nummer 1 er al is, kun je dat makkelijk uittesten. Spreek de twee namen gewoon na elkaar uit. Matcht het of clasht het?

Geen negativiteit

Ook al heeft je ex-vriend een prachtige naam, je vernoemt je baby er beter niet naar. Alle namen met een negatieve connotatie kies je beter niet als babynaam.