Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 6 leuke manieren om geld te besparen

6 leuke manieren om geld te besparen

6 leuke manieren om geld te besparen

De kerst staat bijna voor de deur, dus zal je waarschijnlijk weer veel geld uitgeven. We zullen je deze maand dus regelmatig handige tips geven om je te helpen om zo slim mogelijk met je geld om te gaan. Heb jij aan het einde van je geld ook altijd nog een stukje maand over? Op deze 6 manieren kun je geld besparen zonder dat je daarvoor als kluizenaar hoeft te gaan leven! 

Organiseer een kledingruilfeestje

Een kledingruilfeestje kan heel leuk zijn en je kunt er ook nog eens heel wat leuke nieuwe kleding aan over houden. De bedoeling is dat iedereen zijn eigen kledingkast opruimt en wat items meeneemt naar het feestje die hijzelf niet meer wil hebben, maar die nog wel heel mooi zijn. Vervolgens wordt er gepast en geruild. En je zult verbaasd zijn om te zien dat dat shirtje waarvan de kleur jou heel bleek maakte, je vriendin juist prachtig staat en vice versa!

Zorg er wel voor dat er op de plek waar het feestje gehouden wordt wat rekken zijn om de kleding mooi op te hangen. Dat oogt een stuk aantrekkelijker dan wanneer de kledingstukken op een hoop midden in de kamer liggen!

Maak je eigen kunst

Kale muren zijn soms wat deprimerend, maar mooie dingen voor aan de muur kunnen redelijk prijzig zijn. Gelukkig is dit best makkelijk op te lossen! Laat bijvoorbeeld een eigen foto groot afdrukken en lijst die in; maak zelf een schilderij als je handig bent of hang wat kindertekeningen in fraaie lijsten op (het zal net een duur modern kunstwerk lijken). Het geeft je huis een persoonlijke touch en staat geweldig!

Wees creatief met verpakkingspapier

In plaats van elk cadeautje in te pakken in duur pakpapier, kun je ook gewoon creatief zijn met oud papier. Gebruik een oude kaart, krant, tijdschrift of meelzak om je cadeautje in te verpakken. klinkt misschien gek, maar geloof ons het ziet er ontzettend leuk uit! Bovendien: je spaart er een centje uit en het is ook nog eens beter voor het milieu!

Gebruik azijn om schoon te maken

Azijn is werkelijk waar een wondermiddel. Je kunt het gebruiken om van alles schoon te maken: de vloer, je douchegordijn, de kraan, etc. Hier kun je meer lezen over azijn als schoonmaakmiddel.

Een boeken ruilfeestje

Behalve kleding kun je natuurlijk ook boeken ruilen! Ruim je eigen boekenkast op en maak anderen blij met de boeken die jij al lang uit hebt. En in ruil krijg je vast wel weer wat leuks terug! Zeker voor fanatieke lezers kan dit veel geld schelen. Leuk voor volwassenen, maar ook voor kinderen!

Lees ook:
Heb jij altijd geld tekort? Met deze appjes hou je je budget beter in het oog!

Droog verse kruiden

Gebruik je graag verse kruiden in de keuken, maar heb je vaak een paar kruiden over die vervolgens verpieteren? Nu niet meer! Knoop de restjes to een bosje bijeen en hang deze op de kop te drogen. Zo kun je ze later nog eens als gedroogde kruiden gebruiken in het eten! En een extra pluspuntje: zulke hangende bosjes staan ook nog eens heel huiselijk en gezellig!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: marthastewart.com | beeld: GettyImages