Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 6 dingen die succesvolle mensen doen op het einde van de werkdag

6 dingen die succesvolle mensen doen op het einde van de werkdag

6 dingen die succesvolle mensen doen op het einde van de werkdag

Misschien spendeer jij de laatste tien minuten van de werkdag wel door naar de klok te staren en de seconden voorbij te zien tikken. Of misschien begraaf je jezelf in het werk tot de laatste minuut om dan je spullen te pakken en rechtstreeks naar buiten te wandelen. Als een van deze scenario’s jou bekend voorkomt, is het tijd om je dagplanning eens te herbekijken. Uit een onderzoek van auteur Lynn Taylor blijkt namelijk dat de manier waarop je je werkdag beëindigt, veel zegt over hoe succesvol je bent. 

In haar boek “Tame Your Terrible Office Tyrant: How to Manage Childish Boss Behavior and Thrive in Your Job” zegt Taylor dat succesvolle mensen een bepaalde routine hebben om hun werkdag af te sluiten. Een routine die ervoor zorgt dat taken die er in de ochtend voor zouden kunnen zorgen dat ze niet gefocust zijn, gemakkelijker worden.

1. Ze updaten hun to-do lijstje

In de laatste 10 minuten van je dag is het goed om even je to-do lijstje te updaten. Zo weet je wat je al afgewerkt hebt en wat je morgen of op een andere dag nog moet doen. Voor wie gewoon na het werk onmiddellijk vertrekt, is de kans groter dat je morgenochtend niet meer weet wat je nu wel of niet gerealiseerd hebt.

2. Ze maken een lijst van wat ze vandaag gerealiseerd hebben

Hoewel je dit misschien al wel kan zien aan je to-do lijstje, is het volgens Taylor ook belangrijk dat je effectief opschrijft wat je verwezenlijkt hebt. Dit zou een goede boost voor je zelfvertrouwen zijn en je opnieuw energie en moed geven om de volgende dag terug aan het werk te gaan.

3. Ze blijven gefocust

Het is heel verleidelijk om die laatste 10 minuten een filmpje te kijken op Youtube of door je Facebook te scrollen, maar dat zou volgens Taylor een slechte gewoonte zijn die je zo snel mogelijk moet afleren. De vorige tips geven je betere alternatieven.

4. Ze gaan doorheen hun agenda voor de volgende dag

Belangrijke meeting gepland? Dan is het beter om dit al een dag op voorhand te weten dan gewoon ’s ochtends onvoorbereid te arriveren. Het zou zorgen voor minder stress en je meer zelfvertrouwen geven.

5. Ze ruimen hun bureau op

Het klinkt natuurlijk logisch, maar ook het op orde steken van bepaalde documenten kan je in de ochtend helpen om sneller en efficiënter van start te gaan. Je zal ook sneller belangrijke dingen terugvinden als je deze nodig hebt.

6. Ze nemen afscheid van collega’s

Een vriendelijke ‘vaarwel’ wordt vaak onderschat en vergt slechts een kleine moeite. Op deze manier herinner je je baas er ook aan dat je een persoon bent en niet gewoon een collega. Ook je collega’s weten hierdoor dat jouw werkdag erop zit en dat ze je dus niet meer mogen storen.

Lees ook: