Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 6 dingen uit de 80’s waar niemand nostalgisch naar is

6 dingen uit de 80’s waar niemand nostalgisch naar is

6 dingen uit de 80’s waar niemand nostalgisch naar is

Er zijn zeker dingen uit de jaren 80 die we missen, maar er zijn ook een aantal zaken die we liever gewoon vergeten. Zoals de onderstaande zes dingen. Yikes!

Videobanden

12a2d8b5b2cb0d7914d2e2b5b62f04a9

Foto via Pinterest.

Natuurlijk, het was geweldig dat je dankzij video’s thuis al je lievelingsfilms kon kijken. Maar laten we eerlijk zijn de DVD is zó veel handiger. En nog veel beter is Netflix of de geweldige uitvinding die downloaden heet. Doorspoelen was een hel en hoewel het tripje naar de videotheek best gezellig was zijn we toch wel heel blij dat we nu met Film1 gewoon op de bank kunnen blijven zitten. De videoband die regelmatig vastliep missen we dus he-le-maal niet.

Het haar

hh-43582828

Foto: Hollandse-Hoogte.

De kapsels in die tijd waren nogal fluffy en zullen je aardig wat tijd gekost hebben. Nee, dat missen we ook niet echt. Vooral de look die door Farrah Fawcett populair werd. Mooi, maar pfieuw wat moest daar veel haarlak in.

Deze ‘parachute’-broeken

8c86969d024d81987ef1223c7de08293

Foto via Pinterest.

Deze oversized broeken waren mateloos populair in de 80’s, vraag ons niet waarom. Had jij er ook eentje?

Het testbeeld

m1dyactwjfmf

Vroeger waren er niet zo veel zenders en niet alle zenders zonden de hele dag door uit. De stilt werd opgevuld met het testbeeld. Tegenwoordig zijn er veel meer zenders en volgen de programma’s elkaar op, het testbeeld is dus overbodig geworden. En dat vinden wij helemaal niet erg, want we zouden niet meer zonder MTV’s Teen Mom en Say Yes to the Dress van TLC kunnen!

Schoudervulling

Kleding met schoudervulling was in de jaren 80 heel populair. Hoewel we naar sommige dingen uit de 80’s best nostalgisch zijn kunnen we de schoudervulling missen als kiespijn.

ac7aa7f2f1df5e271174a1a3e10e6520

Foto via Pinterest.

Handschoenen zonder vingers

DESPERATELY SEEKING SUSAN Robert Joy and Madonna picture from the Ronald Grant Archive. -- Strictly editorial use only. Credit line mandatory. Book cover use must be cleared with Mary Evans.

Madonna droeg ze en zette daarmee een trend. Iedereen wilde een paar van deze mega onpraktische handschoenen. Zelfs George Michael uit Wham! had een paar en dat mocht iedereen weten!