Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 5x Onmisbare tips voor iedere avocado-liefhebber

5x Onmisbare tips voor iedere avocado-liefhebber

5x Onmisbare tips voor iedere avocado-liefhebber

We kunnen er niet om heen: de avocado is hot. In Amsterdam werd maar liefst een heel restaurant gewijd aan het product en we zijn er allemaal dol op. Met deze vijf tips, maak jij er optimaal gebruik van!

Lees ook: De avolatte: koffie drinken uit een avocado

1. Rijpen
Je kent het wel, je wacht én wacht én wacht maar tot een avocado rijp is zodat je ‘m ein-de-lijk kunt eten. Je kunt het proces een handje helpen door de avocado samen met een banaan te bewaren. De gassen die door banaan geproduceerd worden, zorgen ervoor dat je avocado sneller rijpt.

2. Gezichtsmasker
Avocado is niet alleen gezond, maar ook goed voor onze huid. Prak een avocado, meng er wat honing doorheen en voila, je hebt een gezichtsmasker dat je huid hydrateert en verzacht.

3. Bakken
Avocado is een vet product, dat je goed kunt gebruiken bij het bakken. Het product is in bepaalde gerechten een prima vervanger voor boter en gaat vaak goed samen met chocolade! Je kunt met cacao en avocado namelijk een prima choco-mousse maken.

4. Pit
Hoewel velen de pit weg gooien, is deze absoluut niet waardeloos. Je kunt namelijk gewoon weer een nieuwe avocado laten groeien uit de pit. Laat de pit rusten boven een beker met water tot er een wortel uitgroeit. Dan kun je ‘m planten en kan het wachten beginnen. Daarnaast kun je de pitten in je guacemole stoppen om te zorgen dat deze minder snel bruin wordt.

5. Bewaren
Ook kun je avocado langer goed houden door de pit er in te laten zitten wanneer je bijvoorbeeld één helft overhebt. Pit al weggegooid? Geen ramp! Wat citroensap doet wonderen!
Bron:ThisIsInsider.com 

Shoppen is altijd een goed idee