Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Lekker én makkelijk: 5x scoren met deze Vaderdagontbijtjes

Lekker én makkelijk: 5x scoren met deze Vaderdagontbijtjes

Lekker én makkelijk: 5x scoren met deze Vaderdagontbijtjes

Het is bijna Vaderdag: dé dag om alle papa’s in het zonnetje te zetten. Waarschijnlijk heb je al een cadeautje gekocht, maar het is natuurlijk ook leuk om hem te verrassen met een ontbijt op bed. Want je weet toch: de liefde van de man gaat door de maag. Inspiratie nodig? Check deze vijf makkelijke recepten voor de heerlijkste Vaderdagontbijtjes.

Bananenpannenkoekjes met havermout en kokos

Deze heerlijke bananenpannenkoekjes kun je al binnen 15 minuten serveren. Daarnaast kun je het ook zelf zo leuk mogelijk aankleden als je wil, met toppings en saus zodat je het perfecte ontbijtje kan maken die past bij de smaak van jouw vader.

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 4 medium eieren
  • 2 el havermout
  • 2 el kokosrasp
  • 125 gram van je favoriete fruit
  • Honing of stroop

Prak de bananen goed fijn met een vork. Voeg de eieren en havermout hieraan toe en meng dit goed. Verwarm een koekenpan en doe daar een beetje olie in (olijfolie, kokosolie, wat jij het fijnst vindt). In een andere pan rooster je de kokos goudbruin. Doe hier geen olie bij! Serveer de pannenkoekjes met kokos, honing of stroop en je favoriete fruit. Lekkere opties zijn: blauwe bessen, aardbeien, frambozen etc.

Madiwodo quiche

Deze quiche is niet alleen heel erg lekker, hij maakt ook nog eens goed gebruik van alle restjes die je hebt liggen. Hij kost wel wat meer moeite en tijd, maar binnen 30 minuten kan deze quiche op tafel.

Ingrediënten

  • 2 plakken ontbijtspek
  • Restjes groenten (broccoli, tomaat, spinazie etc.)
  • 3 eieren
  • 0,5 tl venkelzaad
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • Rucola
  • Aluminiumfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vouw golven van aluminiumfolie. Dit doe je door het folie dubbel te vouwen en over een grillrooster te leggen. Dan duw je het iedere 2 centimeter naar beneden. Verdeel de plakken spek over de golven en rooster dit 10 minuten in de oven tot het krokant is.

Pak opnieuw een stuk aluminiumfolie, vouw het tot een strip van 4 centimeter breed en ongeveer 20 centimeter lang. Vorm hiermee een hart. De vorm leg je in een pan met een klein laagje olie. Doe dan de specerijen, groenten en eieren in de vorm. Bak dit op een laag vuur.

Zodra het ei gebakken is, verwijder je hem uit de pan en leg je hem op een bord. Verwijder de folie en serveer de quiche met rucola en spek.

Ontbijtpizza met avocado en ei

Voor alle pizza-lovers onder ons die het liefst voor elke maaltijd een pizza eten.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 4 volkoren pitabroodjes
  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • 150 gram cherrytomaten
  • Chiliflakes
  • 50 gram zwarte olijven
  • Zout en peper
  • Olijfolie 

Benodigdheden

  • Broodrooster

Bak de eieren in een pan. Probeer de dooiers zacht en heel te houden. Rooster de pitabroodjes in het broodrooster en prak de avocados. Breng de avocados op smaak met citroensap, zout en peper. Snijd de tomaten en olijven in plakjes. Beleg je pitabroodjes met de avocados en tomaten. Leg de eieren erbovenop en garneer met de olijven en chiliflakes.

Lees ook:
Flair’s 5 Favorites: met deze cadeaus verras jij iedere papa op Vaderdag

Ei-muffins

Ingrediënten

  • 50 gram rode paprika
  • 50 gram champignons
  • 1 bosje lente-uien
  • 100 gram gerookte kalkoenfilet
  • 6 eieren
  • Zout en peper

Verwarm je over voor op 180 graden. Snijd je champignons, paprika, kalkoenfilet en lente-ui in kleine stukjes. Klop de eieren los in een kom, voeg zout en peper toe naar smaak. Roer de groenten en de kalkoen door de eieren.

Giet mengsel in een ingevette muffinvorm en plaats deze voor zo’n 20 minuten in de oven. Om te controleren of de eieren klaar zijn, druk zachtjes op het midden.

Red velvet wafels

Deze Red Velvet wafels zijn niet alleen super lekker, ze zijn ook nog eens hartstikke mooi. Perfect om te serveren op een dag als deze.

Ingrediënten

  • 240 ml karnemelk
  • 2 el rode vloeistof
  • 1 tl vanille-extract
  • 300 gram bloem
  • 1 snufje zout
  • 20 gram cacao

Benodigdheden

  • Wafelijzer 

Klop de boter romig en voeg de suiker en eieren hieraan toe. Roer de bloem, zout en cacao. Meng de karnemelk met de kleurstof en vanille extract en voeg de boter en het bloem mengsel erbij. Meng dit tot een geheel. Mix de azijn en soda in een aparte kom en voeg dit bij het mengsel. Doe het mengsel in het wafelijzer en bak de wafels voor zo’n 4 minuten op medium. Serveer ze met gecondenseerde melk.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: 24Kitchen | Beeld: Getty