Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 8 tips voor hét perfecte ei

8 tips voor hét perfecte ei

Thuis & wonen
8 tips voor hét perfecte ei

Jij bent dan misschien geen keukenprinses, maar met deze tips kan jij wel het perfecte ei maken. Of het nu een gepocheerd ei, een roerei en een simpel spiegeleitje is -die van jou smaken het allerbest.  Een onweerstaanbaar ontbijt voor je scharrel of vriendje 😉

1. Breek de eieren in een aparte schaal voor je ze in de pan doet. Dit heeft 3 voordelen: als er stukjes eierschaal meegaan, vis je die er makkelijk uit. Daarnaast kan je de eieren via een kom beter in de pan plaatsen én alle eieren worden even lang gebakken. Zo heb je nooit een te lang doorgegaard spiegeleitje.

2. Britse chef-kok Gordon Ramsay adviseert om bij roerei de pan op een matig vuur te bakken en de pan 3 tot 4 keer van het vuur af te halen en daar verder te roeren. De afwisseling zou de eieren extra smeuïg maken.

3.  Roerei kan je overigens beter bereiden in boter dan in olie. De hitte die voortkomt uit de opstomende boter zorgt voor luchtigere eitjes. Bakken in olie heeft veel minder stoom en dus minder luchtigheid.

4. Verwarm je bord tijdens het bakken. Lijkt overdreven voor zoiets simpels als een eitje, maar waarom niet? Kost amper moeite en houdt je gerecht warm zolang je aan het eten bent.

copyright: giphy

5. Behandel je roerei als een risotto: nooit stoppen met roeren. Gelukkig duurt roerei beduidend minder lang..

6. Als je je ambitieus voelt en je wil ‘es een eitje pocheren, probeer dan deze gouden tip van keukenkoningin Julia Child. Kook een pan water en prik met een naald een piepklein gaatje in de onderkant van je ei zodat er een beetje lucht kan vrij komen. Dompel het ei vervolgens 10 seconden in het hete water en haal het er uit. Begin daarna aan het proces van pocheren. Door dit trucje zal je ei sneller vorm nemen en niet direct in allerlei slieren uit elkaar zwieren.

7. Bak je eieren net iets minder lang dat je eigenlijk wil, adviseert Jamie Oliver. Het duurt altijd nog een paar minuutjes voor je aan je maaltijd begint en de eieren garen dan vanzelf door in de hete pan. Helemaal als je ze ook nog op een heet bord legt.

8. Gebruik de juiste hoeveelheid melkproducten. Als je bijvoorbeeld een frittata wil maken, gebruik je per 6 eieren een half kopje melk. En gebruik volle melk, voor een betere textuur en smaak.

Wil je nog meer koken? Probeer dan ook eens:

 

Shoppen is altijd een goed idee