Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: banaan-kokos pannenkoekjes

Recept: banaan-kokos pannenkoekjes

Thuis & wonen
Recept: banaan-kokos pannenkoekjes

Deze pannenkoekjes zijn niets minder dan een familietraditie. De pannenkoekjes hebben een lekkere fruitsmaak en zijn eenvoudig en snel te maken. Wat ook handig is, is dat je maar een paar ingrediënten nodig hebt en dat ze wel glutenvrij maar nog steeds dik en vullend zijn. Ook kun je ze als snelle snack tussendoor eten en zijn ze perfect voor na het sporten.

pannenkoekjes-header

 

Dit heb je nodig (voor 10 pannenkoekjes):

3 rijpe bananen 6 eieren, licht losgeklopt 50 g gedroogde kokosrasp, plus extra voor eroverheen 150 g bosbessen (vers of ontdooid) ½ tl kaneel, voor eroverheen 2 tl kokosolie, om in te bakken 2 el ahornsiroop of volle yoghurt, voor eroverheen (als je wilt).

 

Zo maak je het:

Prak de bananen fijn met een vork. Doe ze in een middelgrote mengkom en klop de eieren en kokosrasp erdoor. Voeg de bosbessen toe (bewaar er een paar voor eroverheen) en roer erdoor. Verhit de kokosolie op middelhoog vuur in een koekenpan van 25 cm met antiaanbaklaag. Schep er 2-3 eetlepels van het beslag in voor elke pannenkoek. Je kunt er 3-4 pannenkoeken tegelijk in bakken. Keer ze voorzichtig met een spatel om als de bovenkant niet vloeibaar meer is en ze aan de onderkant goudkleurig zijn – dit duurt ongeveer 2 minuten. Bak de andere kant 1 minuut. Stapel de pannenkoeken op en strooi de achtergehouden bosbessen erover. In het weekend besprenkelen we ze met wat ahornsiroop of yoghurt en strooien we er extra kokosrasp overheen.

 

boek-header

Alle beelden en recepten komen uit het boek The Green Kitchen van David Frenkiel & Luise Vindahl € 19,95, Gottmer.nl/lifestyleboeken
Op hun prachtige healthy vegetarische foodblog Greenkitchenstories.com inspireren David en Luise al jaren heel veel mensen om lekker en vegetarisch te koken. De mooiste recepten vind je in dit boek.

Shoppen is altijd een goed idee