Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 5x zo handig is duct tape!

5x zo handig is duct tape!

5x zo handig is duct tape!

Een rolletje duct tape is onmisbaar in de gereedschapskist, maar ook zeker in het huishouden. Met duct tape kun je namelijke superveel doen. Flair somt op: situaties waarbij de tape goed van pas komt.

Verwijder stickerresten

Het klinkt een beetje vreemd, maar met de superkleverige kant van de duct tape kun je gemakkelijk andere hardnekkige lijmrestjes verwijderen. Bijvoorbeeld van een achtergebleven stickertje op het servies of de autoruit. Plak er een stukje duct tape op, wrijf er een paar keer overheen en trek de tape er dan weer af. Vervolgens nog even naspuiten met glasreiniger et voilà!

Dag wratje

Wratjes zijn eigenlijk een symptoom van een besmettelijk virus. Ze verdwijnen vaak vanzelf weer, maar om eventuele verspreiding te stoppen en het genezingsproces te versnellen, kun je een stukje duct tape over het wratje plakken. Vervang het stukje tape om de paar dagen en je zult zien dat je wratje steeds kleiner wordt.

Stroeve deksel

Krijg je de appelmoes niet open? Zit de deksel van de pot met augurken muur- en muurvast? Wie vaak worstelt met een tekort aan kracht in de keuken, kan z’n lol op met duct tape. Bekijk het filmpje!

Beestjes

Met duct tape kun je gaten en kiertjes dichten. Zeg doei tegen ongedierte (mieren), en als je last hebt van veel vliegjes in huis: hang een stuk tape op. Als vliegende insecten op het stukje tape landen, kunnen ze geen kant meer op.

Huisdierharen

Haal eenvoudig haren van je huisdier weg. Van de bank tot hanggordijnen: maak een lus van duct tape (met de kleverige kant naar buiten) om je hand en begin met plakken. Of wikkel een stuk tape om een verfroller ennnn… rollen maar!

Lees ook: Zo handig is aluminiumfolie!