Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Handig: 5 x simpel en gezond lunchen on the go

Handig: 5 x simpel en gezond lunchen on the go

Handig: 5 x simpel en gezond lunchen on the go

Een drukke agenda hoeft niet te betekenen dat je iedere dag rond het middaguur aan de friet met kroketten moet zitten. En ook die vette witte broodjes hoef je niet naar binnen te proppen, want een gezonde lunch is binnen handbereik! 

Goed voor jezelf zorgen
Rens kroes schreef er een heel boek over, en er lijkt steeds meer aandacht en begrip te komen voor gezond eten on the go. Want een drukbezet leven is alleen vol te houden wanneer je goed voor jezelf zorgt. Genoeg vitaminen, mineralen, gezonde vetten en koolhydraten zorgen ervoor dat je motortje de hele dag goed kan blijven lopen, waardoor je al die taken op je to-do lijstje gedaan kunt krijgen.

Salad in a jar

Gouden tip
De gouden tip voor het volhouden van gezond lunchen, is door meal prepping een standaard bezigheid te maken. Say what? Schrik niet, het is gewoon een duur woord voor het voorbereiden van je eten. Dus kook een flinke bak bruine rijst of quinoa, en bereid alvast wat groenten. Dan hoef je alleen nog maar proteïnes toe te voegen en wat verse groenten. Gooi het in een hippe jar, en je salade on the go is klaar!

Gevarieerd en gezond
En geloof ons, het is nog leuk om te doen ook. Het vereist enig doorzettingsvermogen en een beetje planning, maar dan heb je ook wat. Nog een leuke bijkomstigheid; het scheelt je nog flink wat geld ook. Maar omdat iedere dag salade eten ook niet erg verleidelijk is, hier allerlei lekkere, gezonde én gevarieerde recepten. Zo is gezond eten op een doordeweekse dag een waar feestje!

Thaise Pinda Quinoa salade, bekijk het recept hier!
475

 

Havermout als lunch! Bekijk het recept hier.  512

Taco salade! Bekijk het recept hier2cbc478f0a4d6a0c65dd2f8b76515d6c

Sesam gember noodles. Bekijk het recept hier!  9941

 

Minty komkommer kikkererwtensalade! Bekijk het recept hier237bd58d89dbf25cef59cfb0612253c1

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee