Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 5 worksongs om je door de ‘9 to 5’-hel te sleuren

5 worksongs om je door de ‘9 to 5’-hel te sleuren

Thuis & wonen
5 worksongs om je door de ‘9 to 5’-hel te sleuren

Tenzij je Flairredacteur bent, is de kans groot dat je een hekel hebt aan je job. Je collega’s mogen dan nog zo leuk zijn, het compenseert niet het feit dat je elke ochtend uit je bed moet rollen. Je bed, dat de vorige avond nog een gewone matras was, maar deze ochtend onverklaarbaar aanvoelt als je enige morzel paradijs op deze dorre planeet. Let’s face it: werken is bagger. Maar we kunnen het toch iets aangenamer proberen te maken. Met worksongs, bijvoorbeeld!

Whistle while you work – Sneeuwwitje

Sneeuwwitje weet het als geen ander: een vrolijk deuntje, en de dag is zo voorbij! De bosdiertjes maken haar karweien ook wat lichter, al hopen we dat ze geen rabiës krijgt van de eekhoorns die de vaat aflikken.

9 to 5 – Dolly Parton

Je wist dat deze ertussen ging staan, maar deze prachtschijf verdient het om nog een tien miljoenste keer gedraaid te worden. ‘A cup of ambition’ – zoals Dolly zingt – blijft nog steeds onze favoriete term voor koffie. Wat waren we zonder?

Work – Rihanna

Dit is er eentje die we enthousiast kunnen meezingen! ‘Work work work work work work, woorden woorden, work work work work work work, woorden woorden, work work work work work’

Working Class Hero – John Lennon

Want dat ben je, een held! Je offert je hele dag op om je rijke baas iets rijker maken, en wat krijg je ervoor? Niets! Buiten een vast loon, dan. En betaalde vakantiedagen. En eigenlijk maakt hij of zij zich er ook niet druk om dat je nu dit artikel leest in plaats van te werken, was best wel sympathiek is. Deze job verliezen, dat was pas een ramp geweest. Dan moest je op straat leven, of erger, bij je ouders!

Verlies dus niet uit het oog waar je het voor doet:

Money – DR Period

You’re goddamn right.

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee