Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 5 x Wasfouten die jij maakt

5 x Wasfouten die jij maakt

5 x Wasfouten die jij maakt

Stapelt het vuile wasgoed zich op, is het weer hoog tijd een nieuw wasje te draaien? Neem dan eerst nog even dit lijstje door: Vijf wasfouten om rekening mee te houden. 

Strepen

Witte strepen op je kleding? Dan gebruik je waarschijnlijk te veel wasmiddel. Met een schepje of scheut minder wordt de was ook heus net zo lekker schoon.

Sokken

Gooi als eerste alle sokken in de wasmachine. Stop daarna pas de rest van de vuile was erbij. Op deze eenvoudige manier voorkom je dat de sokken minder snel plakken aan andere kledingstukken en ze netjes meedraaien aan de ‘buitenkant’ van de vuile was. Nooit meer een verloren sok, jee!

Ritsen en knoopjes

Trek voor je een was gaat draaien bij alle kledingstukken de ritsen omhoog en de knoopjes los. Zo voorkom je dat ritsen andere kledingstukken of de wasmachine beschadigen en dat knopen er niet af vallen of dat de knoopsgaten gaan uitlubberen.

Zweetlucht

Krijg je na een flinke sportsessie – hup, in de wasmachine ermee! –  plots de zweetlucht niet meer uit je schone was? Los het op met een kopje schoonmaakazijn. Deze natuurlijke geurvreter helpt ook tegen kleurvervaging en bij statische stoffen.

Bh’s

Spaar je bh’s op en was ze samen. Door ze op elkaar te leggen en samen in een lingeriezakje te stoppen, blijven ze het best in vorm. Zo krijg je na het wassen ook gemakkelijk weer de vorm terug in de cups.

Lees ook:

Dus dáárom moet je nieuwe kleding altijd wassen

10 dingen die je als volwassene hoort te kunnen

5 dingen die wel ietsje vaker gewassen mogen worden