Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Niet lullen maar poetsen: dit zijn 5 voordelen van schoonmaken

Niet lullen maar poetsen: dit zijn 5 voordelen van schoonmaken

Niet lullen maar poetsen: dit zijn 5 voordelen van schoonmaken

Kijk je al een tijdje op tegen een grote berg strijkgoed, het lappen van de ramen of het schoonmaken van de tuinzitjes? Hé, het is zo slecht nog niet. Schoonmaken is namelijk best leuk! Je moet alleen even een beginnetje weten te maken. En onthoud: een schoon huis is een ‘schoon’ hoofd. 5 redenen waarom schoonmaken best leuk is.

Het geeft een tevreden gevoel

Het hele huis spik en span? Het voelt altijd goed als je huis helemaal opgeruimd én schoongemaakt is. Bovendien zorgt een opgeruimde leefomgeving voor een kalm en rustig gevoel. Tip: zondag is de ideale schoonmaakdag. Haal de stofzuiger tevoorschijn, boen de vloer, doe de afwas en je hebt het gevoel dat je de week fris kunt beginnen.

Je bent in control

Ken je dat gevoel, dat je soms niet weet wáár je moet beginnen? Aarzel niet langer en pak aan die bende! Wanneer je eenmaal op dreef bent en het einde in zicht is, krijg je het gevoel van controle terug. Als ware een mini-boost voor je zelfvertrouwen. You did it!

Het huis is een reflectie van hoe jij je voelt

Zit je niet zo lekker in je vel, dan ben je geneigd minder voor je leefomgeving te zorgen. Keer daarom je mood om! Ruim lekker op, maak schoon en je zult zien: je voelt je in een mum van tijd stukken beter!

Lees ook
Het schoonmaken van je zeef gaat zo een stuk makkelijker

Schoonmaken brengt je gedachten op orde

Even je gedachten op nul. Heerlijk, geen stressfactoren. Het enige waar je aan kunt denken is hoe je het beste de glazen tafel af kunt nemen, de koekkruimels van de bank kunt zuigen en dat je niet moet vergeten de was straks weer naar binnen te halen.

Een vrolijke work-out 

Met schoonmaken verbrand je calorieën en maak je endorfine aan. Je bent dus én lekker bezig én je voelt je gewoon stukken beter na een poets-sessie. De endorfines die vrijkomen geven je een geluksgevoel, net als wanneer je chocolade eet of een kus krijgt van je geliefde! Fijn toch?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Getty Images