Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 5 verrassende dingen die gewoon in de wasmachine kunnen

5 verrassende dingen die gewoon in de wasmachine kunnen

5 verrassende dingen die gewoon in de wasmachine kunnen

Het schoon houden van het huis en alles daaromheen is een noodzakelijk kwaad waar we allemaal aan moeten geloven – zeker na de feestdagen. Bespaar jezelf zo veel mogelijk moeite door onderstaande items in het vervolg gewoon lekker in de wasmachine te gooien.

Kan jij ondertussen eindelijk eens beginnen in al die boeken die je voor Kerstmis hebt gekregen.

Douchegordijn

Een mottig douchegordijn hoef je heus niet direct te vervangen. Gewoon in de wasmachine op een fijne was of wolprogramma. Het beste is om een beetje fijnwasmiddel en een scheut witte keukenazijn te gebruiken. Hang het gordijn na het wassen direct op om te drogen.

Yogamatje

Tijdens jouw wekelijkse yogasessie kan je flink zweten – daarom is het zaak je matje goed schoon te maken. De meeste yogamatten mogen tegenwoordig gelukkig gewoon in de wasmachine. Kies net als bij het douchegordijn het was programma voor fijne was en zorg dat je zeker niet warmer dan 30 graden wast.

De matten uit je auto

Even door de wasstraat rijden, zorgt makkelijk en snel voor een schone auto. Alleen de binnenkant zal je toch echt zelf even moeten schoonmaken. Bespaar je dat gehannes met schuursponsjes en gooi de matten gewoon in de wasmachine. Zorg wel dat je het centrifugeren overslaat.

Sneakers

Okee, deze is misschien niet zo verrassend voor velen, maar toch het vermelden waard. Haal de veters er uit en zorg dat je het duidelijke vuil – stukken modder enzo – op voorhand even verwijderd met een washand, spons of doekje. Daarna gaan de veters en de schoenen gewoon de wasmachine in, met je favoriete wasmiddel. Zorg voor een koud wasprogramma en een paar handdoeken in de wasmachine om de boel in balans te houden.

Kussens

In je slaap kan je enorm zweten, daarom is het belangrijk om je kussens regelmatig in de wasmachine te gooien. Gelukkig kan dat heel makkelijk en hebben de meeste kussens zelfs een wasvoorschrift. Wij adviseren een mild wasmiddel en een extra spoelbeurt en een extra keer centrifugeren aan het einde van het wasprogramma. Zo komt je kussen zo droog mogelijk en zonder zeepresten uit de machine.

 

Lees ook:

Bron: PureWow