Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 5 valentijnsdesserts die je onmogelijk kunt verpesten

5 valentijnsdesserts die je onmogelijk kunt verpesten

Thuis & wonen
5 valentijnsdesserts die je onmogelijk kunt verpesten

Sweets for your sweet op Valentijn? Met deze 5 valentijnsdesserts kun je niks fout doen. Ze zijn makkelijk te maken (ook voor keukendummies!) en overheerlijk met klassieke ingrediënten: aardbeien, chocola en slagroom. 

Aardbeiensnoepjes

Dit heb je nodig
• ½ limoen (geraspte schil)
• ½ theelepel suiker
• 50 g zwarte chocolade
• 50 g witte chocolade
• 250 g aardbeien (gewassen)

Zo maak je het
1. Vermeng de limoenschil met de suiker.
2. Smelt de witte en donkere chocolade apart in de magnetron of au bain-marie.
3. Leg een vel bakpapier in een serveerschaal. Doop de aardbeien voor 3/4 in de gesmolten chocolade, bestrooi ze met het suikermengsel en laat afkoelen op het bakpapier.

Nutella-fruitflensjes

Dit heb je nodig (voor 3 stuks)
• 3 sneetjes witbrood
• enkele aardbeien
• ½ banaan
• Nutella
• 1 ei
• scheutje melk
• 2 theelepels kaneel
• boter
• 1 eetlepel kristalsuiker

Zo maak je het
1. Snij de korsten van het brood en rol je sneetjes plat met een deegroller of een wijnfles.
2. Snij het fruit in kleine stukjes.
3. Besmeer de helft van een sneetje brood met Nutella en leg er wat stukjes fruit op.
4. Rol het brood zo strak mogelijk op.
5. Klop het ei los en voeg een scheutje melk en een theelepel kaneel toe.
6. Verwarm een klontje boter in een pan.
7. Haal de flensjes door het eimengsel en leg ze in de pan. Bak tot ze goudbruin zijn.
8. Strooi de suiker en de overgebleven kaneel op een bord en rol de flensjes erdoor.

Witte chocoladetruffels

Dit heb je nodig (voor 35 porties)
• 100 g suiker
• 400 g witte chocolade
• 200 ml room
• 150 g witte chocoladeschilfers

Zo maak je het
1. Smelt de suiker met 100 ml water. Laat inkoken tot een gladde suikersiroop.
2. Smelt de chocolade met de room en roer tot een gladde pasta. Meng de suikersiroop erdoor. Doe in een schaal en zet minstens 5 uur koel weg.
3. Maak met een lepeltje kleine bolletjes van de chocolademassa en leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik.
4. Rol de bolletjes door de chocoladeschilfers en presenteer de truffels in papieren pralinevormpjes.

Chocolate chip koekjes

Dit heb je nodig (voor 50 stuks)
• 60 g walnoten
• 200 g bloem
• ½ koffielepel bakpoeder
• snufje zout
• 1 koffielepel cacaopoeder
• 115 g boter
• 100 g suiker
• 100 g bruine suiker
• 1 ei
• 100 g fondantchocolade (chocolate chips, bakchocolade)
• 100 g witte chocolade

Zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
2. Hak de noten grof.
3. Zeef de bloem met het bakpoeder, het zout en de cacao. Roer de boter met de suiker en de bruine suiker romig. Voeg het ei toe en roer goed om. Doe er ook het bloemmengsel, de noten en de stukjes fondantchocolade bij. Roer om.
4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep er hoopjes van het deeg op – laat er genoeg ruimte tussen, want het deeg rijst nog in de oven. Bak de koekjes ongeveer 20 minuten, tot ze goudbruin zijn. Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
5. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Zorg ervoor dat hij niet warmer wordt dan 45 °C. Laat de chocolade dan opnieuw afkoelen tot 29 °C. Trek met een koffielepel lijntjes over de koekjes.

Chocoladegebakjes met slagroom

Dit heb je nodig (voor 6 porties)
• 300 g room
• 125 g pure chocolade (in stukjes)
• 1 ei
• 2 eidooiers
• 12 g suiker
• slagroom (opgeklopt met een beetje rozenwater en eventueel roze kleurstof)
• cacaopoeder

Zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
2. Verwarm de room tot net onder het kookpunt.
3. Leg de chocolade in een kom en giet er de warme room over. Roer tot de chocolade gesmolten is en je een gladde massa krijgt.
4. Klop in een andere kom het ei, de eidooiers en de suiker lichtjes op.
5. Giet de chocoladeroom bij het eimengsel en roer goed door.
6. Giet het mengsel in kleine ovenschaaltjes en zet ze op een diepe bakplaat, in een bodempje van 1 cm warm water.
7. Bedek met aluminium folie en zet 1 uur in de oven.
8. Laat afkoelen en zet minstens 1 uur in de koelkast.
9. Serveer met een toefje roze slagroom en maak het mooi af met wat gezeefd cacaopoeder.

 

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee