Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 5 tips voor woensdagmiddag

5 tips voor woensdagmiddag

5 tips voor woensdagmiddag

Help, het is woensdagmiddag! Wat gaan we deze keer weer doen? Wie wordt de zwemkampioen van de dag en wie bouwt het mooiste zandkasteel?

1. Zwembad

Het zwembad valt altijd in de smaak bij de kids. Wat neem je mee? Opblaasitems, zwembandjes, badslippers, droog ondergoed voor na afloop. Vergeet ook geen kleingeld mee te nemen voor de kluisjes.

2. Wandelen

Met wandelen doe je veel kinderen geen plezier, maar wel als je ze een eigen rugzakje met inhoud meegeeft voor onderweg. Is het warm weer? Stop in ieder rugzakje een waterpistool. Ga naar een gebied waar veel te zien en te doen valt, bijvoorbeeld het bos of de duinen. Ze kunnen dan lekker gooien met dennenappels of van de duinen rollen.

3. Zee

Op echte zomerse dagen kun je natuurlijk niet om het strand en de zee heen. Neem sowieso zonnebrandcrème mee in je tas. Om de kinderen te vermaken, vergeet je ook de emmertjes en zandvormpjes niet. Laat ze een groot zandkasteel bouwen!

4. Fietsen

Maak een leuke fietstocht en zet bij ieder dorp/stad die je aandoet een nieuwe stempel op de zelfgemaakte stempelkaarten. Leuk om de kids bij de finish te trakteren op een lekker patatje of ijsje.

5. Picknicken

Fiets of loop naar een mooie plek en ga lekker picknicken met de kids. Wat mee te nemen? Natuurlijk lekkere spulletjes, maar ook plastic borden, bestek, bekers, servetjes, picknickkleed (met plastic onderkant tegen een vochtige ondergrond), snoetenpoetsers (voor plakhanden en kindersnoeten), een mini-EHBO-tasje en een vuilniszak om de troep na afloop op te ruimen.