Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 5 tips voor een stressvrije slaapkamer

5 tips voor een stressvrije slaapkamer

5 tips voor een stressvrije slaapkamer

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: een goede nachtrust is heel belangrijk. Daar weet jij natuurlijk alles van, want na een goede 8 uur slaap omzeil jij moeiteloos al die andere haastende forensen op het station en stap jij juichend het kantoor binnen.

Op de dagen dat je nog niet eens een schamele 6 uur kan afvinken (want: huilende baby, fluitende bouwvakkers vanaf 6 uur ’s morgens, krolse katten), kost alleen al het trotseren van je fietsslot je de grootst mogelijke moeite. Dus: vanavond ga jij nog eens goed slapen. Je weet al wat je niet moet eten voor het slapengaan, je weet ook dat je je smartphone/tablet/laptop bij voorkeur zelfs in een andere kamer moet liggen, maar wist je ook dat je je slaapkamer strategisch kan inrichten? Laat ons je inspireren met een vleugje feng shui for dummies.

1 Muren

Om er maar even een oude Sex and the City-wijsheid tegenaan te gooien: een rode muur is een mooi idee in theorie, maar een ramp in de praktijk. Kies dus voor rustige, zachte kleuren. Groen-, blauw- en grijstinten schijnen kalmerend te werken en er is natuurlijk ook nooit iets mis met gewoon een witte muur. Zorg daarnaast voor een spiegel die de reflectie van het raam naar buiten weergeeft. Dit zorgt voor een optische illusie (meer ruimte) en extra licht. En wie weet wat het doet voor je seksleven 😉

Minimalistisches Schlafzimmer-Design. Könnte auch gut zur Schminkecke umfunktioniert werden ☺:

2 Accessoires

Het is het beste om je slaapkamer zo veel mogelijk een ‘oase van rust’ te laten zijn. Kies dus voor zo min mogelijk prulletjes, dichte kledingkasten en overdrijf het niet met posters en foto’s. Altijd goed idee zijn planten, en dan vooral luchtzuiverende planten, zoals aloë vera of een lepelplant. Probeer ten slotte om je accessoires in paren te doen, dus symmetrische lampenkapjes, kussens of schilderijen. Dat klinkt inderdaad behoorlijk dwangmatig, maar symmetrie maakt kalm (vandaar ook dat je zo woest wordt als je wenkbrauwen weer eens twee totaal verschillende levens leiden), dus is het proberen waard.

Triibe Melbourne Interior Styling Masterclass. Photography by Bobby and Tide:

3 Het Bed – met hoofdletters inderdaad

Het aller-aller-allerbelangrijkste in je slaapkamer is natuurlijk je bed. Ten eerste is het belangrijk dat je een groot bed hebt. Per persoon moet je ten minste 76 centimeter slaapruimte hebben, dus kijk eens of jullie bed daar aan voldoet. Verder: kwalitatief goede lakens doen heel veel en ook hier geldt: zachte kleuren zorgen voor meer rust in je koppie.

Tarvos White Kingsize Bed Frame:

4 Organisatie

Nog één keer: hou elektronica zo veel mogelijk uit je slaapkamer. Er is niks mis met een Netflix-marathon, maar doe dat lekker in de woonkamer. Investeer in een wekker, laat je smarthpone beneden en begin helemaal niet aan een televisie. Dat schijnt ook funest te zijn voor je seksleven, namelijk. Gooi oude kranten die rondslingeren regelmatig weg en verzet je tegen de neiging om je nachtkastje vol te leggen met boeken die je ‘écht wil gaan lezen’. Dat staat inderdaad reuze-intelligent, maar zorgt ook voor een constant stressgevoel. Probeer één keer in de week de slaapkamer te stofzuigen, maak je bed ’s morgens voor je vertrekt even op en kies voor zo veel mogelijk dichte opbergsystemen. Orde in de slaapkamer is slaap in het hoofd.

© Paulina Arcklin | Blog post: MY VINTAGE LOCKERS:

5 Verlichting

Investeer in goede gordijnen die elk licht blokkeren, hoewel dat nu de dagen korter worden iets minder prioriteit zal hebben. Verder is het fijn om lampen met dimmers te hebben, zodat je op je gemak wakker kan worden/in kan soezelen. Kies ten slotte voor gloeilampen die een warm licht uitstralen, maar dat is natuurlijk een schot voor open doel: niemand is zo gek om tl-verlichting op te hangen in de slaapkamer.

Small Nightstand Designs That Fit In Tiny Bedrooms | DIY BED LIGHT:

 

 

Lees ook:

Bron: The Huffington Post, afbeeldingen via Pinterest