Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 5 tips om van spinnen af te komen

5 tips om van spinnen af te komen

5 tips om van spinnen af te komen

Spinnenangt is een van de meestvoorkomende vorm van dierenfobie. De helft van de vrouwen en ruim 10% van de mannen heeft in meer of mindere mate een angst voor spinnen.

Eigenlijk kun je spinnen in huis best laten zitten; ze doen niemand kwaad. Het zijn namelijk ontzettend nuttige beesten. Ze rekenen af met allerlei vervelende insecten zoals muggen, vliegen, motten en oorwurmen.

Maar we kunnen ons voorstellen dat je niet zit te wachten op die griezelige gluiperds.

5 tips om van spinnen af te komen

1. Maak goed schoon

Spinnen houden van stille hoekjes. Als je regelmatig deze hoeken bij kasten, gordijnen etc afstoft, krijgen ze minder kans om een fijn web te maken. Denk vooral ook aan de zolder, garage en kelder! Hier kom je minder vaak, dat vinden spinnen fijn.

2. Pak de stofzuiger!

Wil je direct van een griezel af? Zuig ‘m op! De meeste spinnen stikken door het stof in de stofzuigerzak. Maar dat is best wel een gruwelijke dood. Er zijn ook andere alternatieven.

3. De truc met het glas

Een diervriendelijker methode is de truc met het glas. Je hebt hier voor nodig: een glas en een stevig papiertje. Zet het glas over de spin, schuif het papiertje eronder en laat de spin buiten weer los. Zo hoef je ‘m niet met je blote handen aan te raken.

4. Speciaal gereedschap

Durf je niet zo dicht met een glas bij een spin te komen? Gebruik dan speciaal gereedschap dat gemaakt is om spinnen te vangen.

5. Neem een kat

Durf je helemaal niet in de buurt van de spin te komen? Dan wil je kat je misschien wel helpen. Spinnen zijn voor katten niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook nog eens heel smakelijk om te eten.

Spinnenfobie

Mocht je nu liever van je spinnenfobie afkomen zodat je minder bang bent in de toekomst? De psypoli doet momenteel onderzoek naar de behandeling van spinangst. Je kunt je nog aanmelden!

Hieronder zie je nog een aantal methodes om spinnen te bestrijden.