Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 5 tips om beter te wassen

5 tips om beter te wassen

5 tips om beter te wassen

Wie staat er te springen om een wasje te draaien? Eerlijk is eerlijk: onze hobby is het niet. Helemaal niet als een hagelnieuw zwart T-shirt na 1 wasbeurt is veranderd in een vaal, muf, naveltruitje.

Lang leve tips die het (was)leven een stuk simpeler maken – zoals deze 5.

 1. Zwart is het nieuwe zwart
  Heeft jouw zwarte broek na 3 keer wassen een grijstint? Een beetje babyshampoo toevoegen in je wasmachine doet wonderen; je lievelingsbroek blijft pikzwart. Ook fijn voor in je haar, trouwens – ook voor blonde, rode of grijze lokken.
 2. Mondwater voor je wasmachine
  Doe een half kopje mondwater in een lege machine, draai een kort programma en je wasmachine is weer brandschoon.
 3. Voorkom het naveltruitje-effect
  Goed, naveltruitjes zijn hartstikke hip en de winkels hangen er vol mee. Maar als je toch liever geen naveltruitje hebt na één wasbeurt, helpt het om nieuwe kleding voor het wassen een nachtje in koud water te leggen. Daarna krimpt je kleding niet én geeft het niet af.
 4. Hoi, lavendel
  Kleding die minder fris uit de machine komt dan het erin ging – dat is natuurlijk niet de bedoeling. Maak een washandje nat, doe er een paar druppels etherische oliën op en gooi dit samen met je was in de wasmachine. Je kleding ruikt daarna niet meer naar zweet, maar naar lavendel.
 5. Doei, monteur
  Laat je wasmachine 1 keer per maand op 90 graden draaien met een vaatwastablet erin. Dat voorkomt onvoorziene reparatiekosten.

 

Lees ook:

Bron: Libelle.nl, door Marloes Levie