Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 5 tips voor dagje uit met kinderen

5 tips voor dagje uit met kinderen

5 tips voor dagje uit met kinderen

Binnenkort een dagje uit met kinderen, maar geen idee waar je naartoe moet? Wij hebben vijf adresjes waar zowel je kind als jij blij van wordt. Van strandjutten tot koesafari en een kinderkookcafé.

1. Strandjutten
Wat dacht je van een dagje strandjutten? Trek kaplaarzen aan, neem een schepnet mee, een tas voor de buit en op naar het strand. Voordeel van deze activiteit is dat op het strand 365 dagen per jaar terecht kunt en je heb niet mooi weer nodig. Strandjutten doe je juist bij een beetje ruig weer.

2. Sprookjeshelden spotten
Sprookjes, strips en songs komen tot leven in de Sprookjeshof. Behalve dat je er sprookjeshelden kunt spotten, lopen er op de boerderij van Old MacDonald herten, konijnen, fazanten en schaapjes rond. Bij mooi weer is de speeltuin de place to be. Komt de regen met bakken uit de lucht, dan is het prima schuilen in het overdekte Kabouter Klauter Kasteel.
www.sprookjeshof.nl

3. Koesafari
Voor een natuurlijk avontuur hoef je niet helemaal naar Afrika af te reizen. Vlak bij Hanzestad Ommen vind je de Vechtdal Hoeve waar je, ja echt waar, op koesafari kunt. Rijdend op een nostalgische tractor en huifkar rijd je door het prachtige natuurgebied, langs rivier de Vecht en de unieke kudde brandrode Vechtdal runderen.
www.vechtdalhoeve.nl

4. Professor Plons
Musea saai voor kids? Echt niet! Je moet alleen even weten welk musea leuke activiteiten biedt voor kinderen. Het Maritiem Museum Rotterdam is er zo’n eentje. Hier bezoeken kinderen Professor Plons: een speelschip waar de mogelijkheden eindeloos lijken. Koken in de kombuis, film kijken vanuit de slaapkooi, luieren in een hangmat of bevelen geven vanuit de stuurhut. Ook kun je per computer een schip laden en lossen, een olietanker laten varen en alles komen te weten over seinen op zee.
www.maritiemmuseum.nl

5. Kinderen aan de kook
Houden je kinderen van koken? Breng dan een bezoek aan het Kinderkookkafé aan de rand van het Amsterdamse Vondelpark. In een oud pand kunnen keukenprinsen en culiprinsessen hun kookkunsten laten zien. Ouders zetten ondertussen een kopje thee of koffie en bestellen een lekkere salade of soepje van de menukaart voor volwassenen.
www.kinderkookkafe.nl

Meer tips!

Meer tips over dagje uit met de kinderen? Bestel het boek Kidsproof Dagje Uit van Uitgeverij Mo’MediaLink bestellen: http://www.momedia.nl/kidsproof/