Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 5 Tips om te besparen op je zorgverzekering

5 Tips om te besparen op je zorgverzekering

5 Tips om te besparen op je zorgverzekering

Overweeg je over te stappen naar een andere zorgverzekeraar om geld te besparen op je zorgverzekering, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Check deze tips!

1. Kijk goed naar je aanvullende verzekering

Kijk goed of je die aanvullende verzekering wel nodig hebt. Het is bijvoorbeeld heel aantrekkelijk om je anticonceptiemiddelen te laten vergoeden. Je betaalt hier echter wel ongeveer € 10 per maand voor. Dit is € 120 per jaar. Lang niet alle anticonceptiemiddelen zijn zo duur. De kans is dus groot dat je meer betaalt dan je vergoed krijgt. Dit geldt voor meerdere vergoedingen. Kijk goed of je er net zo veel uithaalt als je erin stopt.

2. Kijk goed naar de gezinssamenstelling op je polis

Het hele gezin op één polis is overzichtelijk en gemakkelijker voor de betalingen. Maar het is niet altijd de beste keuze. Als jouw partner andere wensen heeft, is het niet slim om toch bij elkaar op de polis te gaan. Maak altijd allebei een aparte vergelijking en kijk per persoon waar jullie het beste uit zijn. Als je toch allebei bij dezelfde verzekeraar uitkomt, is dit natuurlijk mooi meegenomen.

3. Laat de ingreep door de huisarts doen

Sommige ingrepen kun je beter door de huisarts laten doen dan in het ziekenhuis. Voor de huisarts betaal je namelijk geen eigen risico. Goed om te weten is dat elke huisarts dit ook moet kunnen doen. Vraag hier dus naar. Laat je bijvoorbeeld je spiraaltje zetten door de huisarts? Dan betaal je alleen voor het spiraaltje zelf. Als je het in het ziekenhuis laat doen, gaat er, naast de kosten voor het spiraaltje, ook nog een bedrag af van je eigen risico vanwege je bezoek aan de arts in het ziekenhuis. Wil je weten waar het eigen risico nog meer voor geldt? Klik hier voor meer informatie.

4. Zet je kind op de polis bij degene met de hoogste dekking

Kinderen onder de 18 zijn gratis meeverzekerd. Maar ze krijgen niet altijd alles vergoed. Voor sommige vergoedingen voor je kind moet jij als ouder een eigen bijdrage betalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan orthodontie of fysiotherapie. Het is handig om je kind mee te verzekeren onder degene met de hoogste dekking. Op die manier lift hij of zij mee op de dekking die de ouder heeft. Dit geldt dus alleen als de ouders ieder een andere dekking hebben.

5. Kies een internetverzekeraar

Er zijn verzekeraars die alleen via internet werken. Zij sturen dan alle communicatie via de mail en declareren moet online. Daarbij willen ze dat je gebruikmaakt van een internetapotheek. Door dit allemaal te doen, kunnen ze hun premie lager houden. Heb je er dus geen moeite mee om alles online te regelen? Kies dan voor een internetverzekeraar.

Vergelijken en overstappen met Flair

In de zorgvergelijker van Flair zie je in één oogopslag welke verzekering het goedkoopst is en het beste bij jou past. Heb je er eentje gevonden? Wacht dan niet met overstappen en regel het direct! Je hoeft je enkel aan te melden bij de nieuwe zorgverzekeraar, zij zullen er dan voor zorgen dat je oude zorgverzekering wordt opgezegd. Eitje toch?

Lees ook:

Betaal jij te veel voor je zorgverzekering? Doe de test!

Doe mee met Flairs grote geldenquête!

UPDATE Wow: met dit trucje bespaar je geld bij je volgende McDonald’s bestelling!