Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 5 manieren om geld te besparen op je vakantie

5 manieren om geld te besparen op je vakantie

5 manieren om geld te besparen op je vakantie

Heb jij dit najaar een reisje gepland? Of moet je er nog even voor sparen? Niet iedereen heeft de luxe om jaarlijks op vakantie te gaan, maar als je het een beetje slim aanpakt, kun je goedkoop op reis én tijdens je vakantie zelfs ook nog wat geld besparen. Zo zet je tijdens je welverdiende tripje al geld opzij voor de volgende ;).

Maar hoe doe je dat precies, besparen op je vakantie?

1 Dagbudget

Bepaal van tevoren hoeveel geld je per dag kan en wil besteden en probeer daar een klein percentage vanaf te halen. Bijvoorbeeld: als je ongeveer 40 euro per dag te besteden hebt, probeer het dan met 35 en stop de overgebleven 5 euro in een potje. Zorg ook dat je elke dag niet meer geld op zak hebt dan je dagbudget, zo geef je minder snel toe aan verleidingen.

2 Goedkope vluchten

De beste dagen om te reizen zijn dinsdag en woensdag. Op deze dagen zijn vluchten 15 procent goedkoper dan op andere dagen. Daarnaast is het voordeliger om ’s nachts of ’s morgens vroeg te vliegen. Zorg wel voor een lift van en  naar het vliegveld.

3 Boek van tevoren – maar niet te ver van tevoren

Volgens Skyscanner is de beste tijd om een vlucht te boeken zo’n 7 weken van tevoren. Toch is er ook nog een verschil te tussen verschillende steden:

  • Barcelona = 8 weken (14% besparing op een gemiddelde vlucht)
  • Palma = 4 weken (13% besparing op een gemiddelde vlucht)
  • Malaga = 7 weken (12% besparing op een gemiddelde vlucht)
  • Faro = 5 weken (10% besparing op een gemiddelde vlucht)
  • Alicante = 5 weken (10% besparing op een gemiddelde vlucht)
  • New York = 18 weken (9% besparing op een gemiddelde vlucht)
  • Tenerife = 7 weken (6% besparing op een gemiddelde vlucht)
  • Bangkok = 18 weken (5% besparing op een gemiddelde vlucht)

4 Reisverzekering

Of je nu een weekendje gaat raften in de Ardennen of een hele week zonnen op het strand van Corfu, een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Misschien laat je je portemonnee liggen op de boot, misschien beschadigt je zoontje met zijn Lego onherstelbaar de tuinmeubels van jullie vakantiebungalow. Een reisverzekering biedt op die momenten gelukkig uitkomst. Het kiezen van de goedkoopste reisverzekering die ook nog eens het beste aansluit op jouw gezinssituatie en vakantiebestemming kan behoorlijk lastig zijn. Daar hebben wij gelukkig iets op gevonden. Door hier jouw wensen in te vullen, kan je snel en gemakkelijk de goedkoopste reisverzekering afsluiten. Zo heb je zeker een zorgeloze vakantie!

5 Vragen staat vrij

Heb je wel eens een upgrade gevraagd in een hotel of in het vliegtuig? Of een gratis refill? Er zijn veel meer dingen gratis dan je zou denken, je moet er alleen om durven vragen. Wist je bijvoorbeeld dat veel hotels een late check-out aanbieden? Dan hoef je niet om half 12, maar pas rond half 2 je hotelkamer uit – zonder extra kosten!

 

 

Lees ook:

Bron: Skyscanner.nl, Cosmopolitan UK, Buzzfeed