Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dit zijn dé 5 manieren om je blog instant succesvol te maken

Dit zijn dé 5 manieren om je blog instant succesvol te maken

Dit zijn dé 5 manieren om je blog instant succesvol te maken

Hallo, blogger! Al een tijdje aan het bloggen, met 0,0 bezoekers als resultaat? It happens – hoe goed je reviews of woordspelingen ook mogen zijn. Gelukkig weten wij dé tips om je blog in 1-2-3 (oké, 4-5) een serieuze upgrade te geven.

1. Start fresh

Out with the old, in with the new: maak je hoofd (en desnoods je blog) compleet leeg. Wanneer je van een blank canvas begint, krijg je opeens veel meer inspiratie en blogideëen. Extra voordeel: die oude – lichtelijk gênante – blogposts van je zijn niet meer zichtbaar voor het world wide web.

 

2. Leer plannen

Een heel belangrijke tip: om bezoekers te lokken, moet je consequent zijn. Niet alleen in je standpunten en thema’s, maar ook in je aantallen en tijdstippen. Elke dag 2 artikels is leuk, maar als je dat niet haalt, is het beter om elke dag 1 artikel te schrijven in plaats van 1 of 2 artikels af te wisselen. Bedenk een concrete planning met vaste tijdstippen en probeer je daar – in de mate van het mogelijke – aan te houden. Extra leuk? Bedenk vaste rubrieken voor bepaalde dagen, zoals een DIY Dinsdag.

3. Less is more

Of beter gezegd: kwaliteit gaat boven kwantiteit. Schrijf niet omdat het moet, maar omdat je echt iets te zeggen hebt. Als je merkt dat je bijvoorbeeld niet aan zeven artikels per week komt, breng je het aantal gewoon terug naar vijf of zelfs naar twee. Hanteer het ‘KISS’-principe (Keep It Short and Simple) en kill your darlings om je tekst krachtiger te maken. Focus je daarbij vooral op wat je zélf zou aanklikken of lezen.

 4. Spice it up

Niets saaier dan een droge tekst waar in de verste verte geen goede pun te vinden is. Schrijf unieke, inhoudelijk sterke content en probeer die op te leuken door persoonlijke touches, mopjes of zelfs een leuke GIF toe te voegen. Want geef toe, deze tekst was een stuk saaier geweest zonder deze high five van Taylor Swift – toch?

taylorhighfive

copyright: giphy

5. Maak je blog SEO-proof

Ja, spellingsgewijs lijkt het een beetje op een SOA, maar dat is het niet. Wat dan wel? SEO staat voor ‘search engine optimalisation’, wat je kan samenvatten als zoekmachineoptimalisatie. Door SEO toe te passen in je blogposts, worden je teksten veel sneller opgepikt door Google. En daardoor zie je dan weer je bezoekersaantallen stijgen. SEO draait vooral om kernwoorden en efficiëntie: zeker de moeite om eens te googlen, dus!

 

Lees ook:

Bron: Flair.be