Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 5 Kookboeken om naar te kijken

5 Kookboeken om naar te kijken

Thuis & wonen
5 Kookboeken om naar te kijken

Al deze kookboeken hebben twee dingen gemeen: ze zien er prachtig uit én staan allemaal bomvol lekkere én gezonde recepten. Wat wil je nog meer? Inslaan! 

In perfecte conditie

Ellen Hoog is tophockeyster en wordt geroemd om haar snelle acties op het veld, bijzondere backhand en de vele doelpunten op haar naam. Om op het veld zo goed mogelijk te kunnen presteren, let Ellen op haar voeding. Ellen eet healthy en het liefst biologisch. Het recept voor een fit en gelukkig leven is volgens haar balans: gezond eten, af en toe zondigen met een guilty pleasure, efficiënt trainen en bewust ontspannen.

In dit mooie kookboek deelt Ellen ook haar favoriete sportoefeningen om zowel conditie als kracht te verbeteren. En nee, je hoeft er niet voor naar de sportschool. Ook vind je heerlijke recepten. Van snelle smoothies en healthy breaks tot power snacks en voedzame diners.

Over Ellen: Ellen Hoog maakte in 2004 haar debuut als aanvalster in het Nederlands elftal. In 2014 beleefde ze het beste sportjaar uit haar carrière en sleepte ze maar liefst vier titels binnen: Beste Speelster van het Toernooi WK, Amsterdam Sportvrouw van het Jaar, Wereldspeler van het Jaar en winnaar Hockey World League. In 2016 gaat ze in Rio voor die derde gouden Olympische medaille. Naast hockey geeft Ellen seminars over hoe doelen te bereiken en is ze ambassadeur voor de biologische supermarktketen Ekoplaza.

SLA

Een groen, gezond en geweldig lekker kookboek. Dat is het boek SLA met recepten van Ida de Haart. SLA laat zien dat gezond en verantwoord vooral ook super lekker is. Suikervrij, tarwevrij en koemelkvrij, voor elke dag.

SLA is een saladebar en een groots succes, met vestigingen in Amsterdam en Utrecht. De menukaart bestaat uit salades, soepen, sappen, hummus en verantwoorde zoetigheden. Al deze lekkere recepten zijn nu verzameld in één boek: SLA. Denk aan 75 recepten voor volwaardige, voedzame, verantwoorde maar vooral lekkere hapjes, drankjes en maaltijden. De kok van SLA en auteur van de recepten heeft behalve een koksopleiding en ervaring in de horeca ook een opleiding in orthomoleculaire voeding gevolgd. Zij heeft van dit boek een basiskookboek gemaakt met veel productinformatie, kooktips en overzicht van winkels en webshops. De ingrediënten zullen voor de inwoners van de grote steden geen probleem vormen, maar woon je daar niet, dan wordt het wel wat lastiger.

Het boek is prachtig, een echte kookglossy met mooi gefotografeerde gerechten en zachte pasteltinten. Alle recepten zijn vrij van koemelk, tarwe en suiker, meestal glutenvrij en paleo; vlees en vis worden wel gebruikt.

Uit Pauline’s Keuken

‘Live, Love, Eat!’ is het levensmotto van Pauline Weuring. Wat begon als een hobby, is uitgegroeid tot een van de populairste foodblogs van Nederland. Inmiddels bezoeken dagelijks tienduizenden mensen haar blog op zoek naar culinaire inspiratie. Tijd voor een boek dus, een echt boek, dat vies mag worden in de keuken en waar je op zondag mee op de bank ploft.

Een dag niets lekkers op tafel is een dag niet geleefd. Dit boek boordevol fijne gerechten gaat je daarbij helpen. De recepten zijn gemakkelijk en in no time klaar. Want koken moet leuk zijn en vooral niet te ingewikkeld. Lazy sunday-ontbijtjes, gezonde salades en eenvoudige, maar lekkere maaltijden voor doordeweeks, om je vingers bij af te likken! Daarnaast deelt Pauline haar tips voor het geven van de ultieme dinner party, de basisvoorraad die je altijd in huis moet hebben en fancy hotspots die je niet mag missen.

The Green Kitchen Travels

Via hun populaire foodblog ‘Green Kitchen Stories’ inspireren David Frenkielen en Luise Vindahl al jarenlang een enorme groep mensen met hun prachtig gefotografeerde vegetarische recepten. De Zweedse David en de Deense Luise ontmoetten elkaar in Italië. Dat ze zich het meest thuis voelen als ze juist niet thuis zijn, wordt wel duidelijk als ze besluiten een wereldreis te maken wanneer hun dochtertje Elsa nog maar 7 maanden oud is. De vegetarische recepten in ‘The Green Kitchen Travels’ zijn geïnspireerd op de smaken en gerechten die ze op hun vele reizen zijn tegengekomen. Laat je inspireren door hun reizen en begin de dag met wafels van pompoen en amandel uit San Francisco, zet tussen de middag je tanden in een Thaise noedelloze pad thai en geniet ’s avonds van een linzensoep uit Sri Lanka. Met makkelijk verkrijgbare ingrediënten en heldere instructies zijn deze vegetarische recepten een gegarandeerd succes!

Powerfood, van Friesland naar New York

Rens Kroes biedt opnieuw een verzameling recepten voor een happy & healthy lifestyle! Haar jeugd in Friesland legde de basis voor Rens’ kennis van en interesse in gezonde voeding. Nog steeds vindt zij daar volop inspiratie voor nieuwe recepten. New York is de stad die ten grondslag lag aan Rens’ wens om voedingskundige te willen worden. Het is de stad die haar eindeloos inspireert. De stad die bovendien bakermat is van vele gezondheidstrends. Het contrast tussen stad en platteland komt tot uitdrukking in Rens’ heerlijke en toegankelijke recepten en in de fraaie food- en lifestylefotografie.

 

Lees ook:
– Lavendel drogen
– Daarom zit er een gaatje in de pan!
– Dit doe je met een bananenschil!

Shoppen is altijd een goed idee