Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 5 x Herfst to-do lijst

5 x Herfst to-do lijst

5 x Herfst to-do lijst

Wanneer de lente komt maken we ons huis graag op orde, maar wanneer herfst voor de deur staat schiet zo’n seizoensschoonmaak er vaak bij in. Flair deelt vijf belangrijke klusjes voor op de to-do lijst die je dit seizoen zeker niet mag overslaan.

1. Keukenkastje

Verwijder blikjes, doosjes en prullaria uit je keukenkastjes en zuig met een stofzuiger stof en kruimels op. Sop het kastje en controleer elk item op de houdbaarheidsdatum voor je het weer terugzet in het keukenkastje.

2. Rookmelder

Een goede manier om te onthouden wanneer je de rookmelder in huis moet voorzien van een nieuwe batterij, is wanneer de klok een uur voor- of achteruit gaat. Dit geldt ook voor alle andere melders in huis, zoals koolmonoxide. Wanneer je de batterij verwisselt, maak de melder dan gelijk even schoon. Maak de melder stofvrij met de stofzuiger. Très simple. Gaat je rookmelder al tien jaar mee? Dan wordt het tijd om een nieuwe aan te schaffen.

3. Matras

Ook hierbij geldt: wanneer de klok een uur voor- of achteruit gaat, draai je matras om! Zo voorkom je dat het matras indeukt en je niet meer lekker kunt slapen. Strooi als je toch bezig bent wat zuiveringszout (ook wel baking soda, verkrijgbaar bij de supermarkt) op het matras om geuren te neutraliseren. Zuig deze vervolgens weer op met de stofzuiger.

4. Tapijt

Geef het tapijt een goede shampoo-scrub. Laat dit door een professional doen, bijvoorbeeld eens per jaar of ga zelf aan de slag. Strooi – net als bij het matras – baking soda over het tapijt en laat het een nachtje intrekken. Stofzuig de volgende dag het tapijt grondig.

5. Stofzuigen

Over stofzuigen gesproken: stofzuig alles dat gestoffeerd is. Van de bank tot gordijnen tot ieder kussentje… het zal je verbazen hoeveel stof daar vanaf komt. Vergeet daarbij niet de armleuningen en de achter- én onderkant van stoelen en banken.

Let op: over een paar dagen, in de nacht van zaterdag 25 oktober op zondag 26 oktober gaat de wintertijd in, en gaat de klok één uur achteruit.