Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 3 gezonde en snelle ontbijtjes

3 gezonde en snelle ontbijtjes

Thuis & wonen
3 gezonde en snelle ontbijtjes

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Heb je het ’s ochtends vaak te druk om een fatsoenlijk ontbijt te maken? Deze 5 ontbijtjes zijn supergezond en je hebt ze in een mum van tijd klaar. Eet smakelijk!

 

1. Quinoa met ananas en appel

Kooktijd: 5 minuten

Voor 1 portieontbijt-1Dit heb je nodig:– Een half kopje quinoa- Een kopje water (twee keer zoveel als de hoeveelheid quinoa)- Een plak (verse) ananas- Een halve appel- Een eetlepel amandelschaafsel- Kaneelpoeder, naar smaak- Een flinke scheut halfvolle yoghurt 

Zo maak je het!

Spoel de Quinoa in en zeefje af onder de koude kraan. Kook de quinoa ruim 5 minuten. Haal de quinoa van het vuur en zet het met gesloten deksel voor 10 minuten weg. Snij ondertussen de ananas en appel in kleine blokjes. Leg het fruit op een bord en voeg hier na 10 minuten wachttijd de quinoa aan toe. Giet een flinke scheut yoghurt over het geheel en strooi er vervolgens wat amandelschaafsel overheen. Tot slot kun je je ontbijt afmaken met wat kaneelpoeder.

Bron recept: Lekkerensnel.com

 

2. Limoenkwark met noten en zaden

 

Bereidingstijd: 4 minuten

Voor 4 porties

ontbijt-2

Dit heb je nodig:

– 500 gram magere kwark

– Geraspte schil van 1 limoen

– Sap van 3 limoenen

– 1 el honing

– 1 el zonnebloempitten

– 1 el gehakte pistachenoten

– 4 el gepoft graan (ontbijtschap in de supermarkt)

 

Zo maak je het!

Meng de kwark, de geraspte limoenschil, het limoensap, de honing, de zonnebloempitten en de pistachenoten. Verdeel de kwark over 4 kommen. Verdeel het gepofte graan over de kwark.

Bron recept en beeld: gezondetenmagazine.nl

 

3. Overnight Oats met chocolade

 

Bereidingstijd: 1 minuut (wanneer de avond van te voren bereidt)

Voor 1 portie

ontbijtjes-2

Dit heb je nodig:

– 125 ml soja/amandelmelk

– 30 gram havermout

– 1 tl kokosrasp

– 10 gr pure chocolade > 72%

– klein handje amandelschaafsel

 

Zo maak je het!

Je maakt dit ontbijtje eigenlijk al de avond van te voren. Je hakt de chocolade in kleine stukjes. Daarna mix je in een kom of jampot de sojamelk met havermout, kokosrasp en chocoladestukjes. Dek de pot af met deksel of aluminiumfolie en zet in de koelkast.

De volgende dag hoef je alleen maar je Overnight Oats uit de koelkast te halen waarna je je ontbijt garneert met amandelschaafsel en een klein beetje chocolade.

Bron recept en beeld: focusonfoodies.nl

Shoppen is altijd een goed idee