Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 5 x simpele bespaartips

5 x simpele bespaartips

5 x simpele bespaartips

Van ruilen komt huilen? Welnee. Tegenwoordig is delen het nieuwe besparen. Van kleding en maaltijden tot slaapplaatsen. Flair zet 5 bespaartips op een rij.

Logeer bij locals

Je gaat een leuke stedentrip maken, maar wilt niet midden in het centrum in het duurste hotel terechtkomen. Vergeet de deals van Booking.com en reserveer een mooie stek op Airbnb: dé trend in de reiswereld. Op deze site verhuren mensen over de hele wereld voor een leuke prijs hun woning, of een deel daarvan, als accommodatie. Huur een slaapkamer, appartement of zelfs een mooie villa en kom achteraf niet voor verrassingen te staan, want dankzij de all-inprijs hoef je voor internet of het gebruik van een wasmachine niet extra te betalen. Zo zit je toch in het centrum en kun je voor een leuk bedrag optimaal van de stad genieten. De website richt zich trouwens niet alleen op stedentrippers; ook als je van de kust of het platteland houdt, is er met wereldwijd meer dan 17 miljoen verhuurders keus genoeg.
Airbnb.nl

Beter een goede buur…

Een boormachine of hogedrukspuit heb je misschien maar één keer in het jaar nodig. Waarom nieuw aanschaffen als je ze gemakkelijk kunt lenen? Via de site en gratis iPhone-app Peerby.nl leen je gereedschap, kookgerei en andere handige tools van mensen in de buurt. Met ruim veertigduizend gebruikers een enorme hit! Geef op de site of via de app aan wat je nodig hebt en Peerby geeft aan bij wie je het kunt lenen. Van staafmixer tot grasmaaier en van skipak tot ladder: wat je ook zoekt, je kunt het er vinden. Bovendien leer je nieuwe buren kennen, dus het is nog sociaal ook.
Peerby.nl

Ga thuis ‘uit eten’

Heb je trek in iets lekkers, maar geen zin of weinig tijd om te koken? Op Thuisafgehaald.nl bieden ruim 7500 thuiskoks elke dag heerlijke maaltijden aan voor een gemiddeld bedrag van € 5. Registreer je op de site en zoek naar een maaltijd bij jou in de buurt. Ziet die lasagne of nasi-gorengschotel er samelijk uit? Klik dan op ‘afhalen’ om het gerecht te bestellen en klik het aantal gewenste porties aan. Geef aan hoe laat je de maaltijd wilt afhalen en of je allergisch bent voor bepaalde ingrediënten. Als je de bestelling hebt geplaatst, ontvang je direct de adresgegevens van de kok in je mailbox. Handig: sommige koks bereiden gerechten op verzoek. Wil jij juist je kookkunsten met de buurt delen? Word dan zelf een ‘kok’ of doe mee met Food Events in je wijk.
Thuisafgehaald.nl

Met z’n allen oogsten

Leuk hoor, je eigen moestuintje, maar wat moet je met vijftien rijpe courgettes. Nou, ruilen! Surf naar Groenteruilen.nl en ruil een deel van je oogst voor groente waar een ander te veel van heeft. Een klein initiatief, maar als je iemand vindt in jouw buurt die ook meedoet, kun je op een leuke manier besparen. Een account aanmaken is niet nodig; je vult op de site in welke groente je over hebt, waar je woont en hoe je te bereiken bent. Andersom kun je op de kaart kijken wie in jouw buurt bijvoorbeeld sla, tomaten of sperziebonen over heeft. Niet alleen gratis, maar ook veel verser dan in de winkel.
Groenteruilen.nl

Heitje voor een karweitje 2.0

Niet iedereen kan een website bouwen, behangen of een lekkende kraan repareren. Moet je dan meteen de hulp inschakelen van een professional? Nee hoor! Surf naar Croqqer.com en maak gebruik van de kennis en het talent van je buurtgenoten. Het werkt heel eenvoudig: plaats gratis een oproep en geef aan wat je ervoor over hebt: is het een betaalde klus, een ruilklus of zoek je een vrijwilliger. Zodra je de klus hebt geplaatst, ontvangen Croqqers in jouw buurt meteen een mail met jouw bericht. Ontvang je meerdere reacties? Bekijk de profielen en beoordelingen en kies degene die het beste bij je past. Betaalde klussen gaan veilig via iDeal. Ben je zelf goed in het organiseren van een verjaardagsfeestje of weet je wel raad met een bouwpakket van Ikea. Beschrijf op je profiel waar je goed in bent, reageer op een klus en doe een bod of een voorstel.
Croqqer.com

Meer bespaartips?

flair42Wil je meer handige bespaartips? Kijk dan in Flair 42. Vanaf 7 oktober in de winkel of bestel viaTijdschrift365.nl.