Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 4 vragen aan fotograaf Iep Bergsma: ‘Mijn boek begon met een grap’

4 vragen aan fotograaf Iep Bergsma: ‘Mijn boek begon met een grap’

4 vragen aan fotograaf Iep Bergsma: ‘Mijn boek begon met een grap’

In het boek ‘Picture Perfect’ geef fotograaf Iep Bergsma tips en tricks voor het maken van mooie foto’s, reportages en professionele Instagramfeeds.

Hoe kwam je op het idee voor dit boek?

“Een boek schrijven was mijn droom. Waarover wist ik nog niet, maar dát ik het wilde was zeker. Dat deelde ik een keer in een Instagram Story en als grap zette ik eronder: ‘Uitgevers, lezen jullie mee?’ Zo kwam ik bij Kosmos terecht. Zij wilden graag een boek uitbrengen over fotografie en het leek me leuk om mijn kennis te delen.”

Waar gaat het precies over?

“Over het maken van te gekke foto’s, reportages en professionele Instafeeds. Maar ook over styling, compositie, nabewerking en hoe je jezelf het beste online kunt presenteren.”

Voor wie is het boek bedoeld?

“Voor jou! Voor wie net een spiegelreflexcamera heeft gekocht of voor Instagrammers die hun feed vullen. Hoe kun je zonder te veel technische informatie tóch heel sprekende beelden creëren? Het boek staat boordevol tips en tricks waar je écht iets aan hebt.”

Lees ook
4 vragen aan singer-songwriter Bertolf Lentink: ‘Eerst is er niets, dan ineens voor altijd een lied’

Ben je zelf groot fan van Instagram?

“Het is absoluut mijn lievelingsmedium. Nagenoeg al mijn klanten komen via Instagram bij mij terecht. Het is makkelijk, snel, overzichtelijk en beeldend. En ik vind het inspirerend om op deze manier te connecten met andere fotografen, ik leer zó veel nieuwe mensen kennen. Ik zou niet meer zonder Instagram willen.”

Op iepbergsma.com vind je meer informatie over haar boek en haar werk.

Deze ‘4 vragen aan…’ komt uit Flair 29. Deze editie ligt nu in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Tekst: Hulya Kilicaslan | Beeld: Kaylee Burger