Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 4 tips om geld te besparen op je eten

4 tips om geld te besparen op je eten

4 tips om geld te besparen op je eten

Elke ochtend hebben we hetzelfde probleem: er is nooit tijd genoeg. Het eerste wat sneuvelt door tijdsgebrek zijn dan ook steevast onze maaltijden. In de ochtend een koffie en bagel uithalen en tijdens de lunch kopen we in het restaurant een broodje of maaltijdsalade. Jammer genoeg blijft er op het einde van de maand niet veel geld meer over. Hieronder geven we alvast enkele tips om wat geld uit te sparen op je eten.

  • Maak een weekplanning

Maak op voorhand een lijst met wat je ’s avonds gaat eten. Doe dit 1 keer per week en ga ook onmiddellijk alles inkopen. Zo is de kans kleiner dat je last minute een pizza bestelt wegens tijdgebrek of niets in huis.

  • Maak je eigen iced coffee

Als je elke dag een koffie gaat uithalen, betaal je hier al snel €100 per maand voor. De iced coffee-trend is momenteel super hip en is gemakkelijk zelf te maken. Zet de avond ervoor een potje koffie en laat deze afkoelen in de koelkast. Voeg nog een extra smaakje toe en in de ochtend heb je een verse koffie.

  • Vries je brood in

Als je alleen woont en een vers brood haalt bij de bakker blijft er na twee dagen meestal nog een half brood over dat ondertussen uitgedroogd en hard is. Een simpele truc: steek het brood na aankoop in de diepvries. Zo blijft het lekker vers en kun je er een hele week van eten. Haal ’s avonds de gewenste sneetjes uit de diepvries en leg ze op een bordje in de keuken. Tadaa, in de ochtend heb je verse boterhammen.

  • Kook een grotere portie

Als je in de avond een maaltijd bereidt, maak dan steeds een beetje extra. Dit kun je dan in de koelkast bewaren en de volgende ochtend meenemen naar het werk. Zo heb je dat broodje tijdens de lunch al uitgespaard.

Lees ook:

Bron: Nsmbl