Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 3x variëren met komkommer

3x variëren met komkommer

Thuis & wonen
3x variëren met komkommer

Hij is groen, gezond én goedkoop: de komkommer. En je kunt er meer mee dan ‘m verwerken in een salade. 3 lekkere komkommer-recepten!

Komkommer-amuse

Een lekker hapje om je smaakpapillen mee op te warmen.

Nodig (voor vier personen):
– 4 tomaten
– 1 komkommer
– 150 gram tonijn
– 300 gram feta
– 30 gram walnoten
– limoensap
– witte wijn-azijn
– honing

Snijd de komkommer en verdeel over vier amuseglaasjes. Leg hier vervolgens de tomaat, in stukjes gesneden, op. Doe de tonijn in een kom en mix deze met de feta, waar je vervolgens een dressing overheen giet (van de azijn, limoensap en honing – mix dit naar smaak). Verdeel de tonijn-feta-mix over de glaasjes. Breek de walnoten in kleinere stukjes en verdeel over de amuses.

Komkommersmoothie

Komkommer is mild van smaak, maar kan in een smoothie soms behoorlijk zuur aandoen. Niet in deze!

Nodig (voor twee glazen):
– 1 komkommer
– 1 banaan
– 250 gram witte druiven zonder pit
– 7,5 gram munt
– 1 glas water
Snijd de komkommer en de banaan (uiteraard zonder schil) in stukken. Gooi samen met de andere ingrediënten in de blender. Makkelijk, gezond en lekker.

Tzatziki met een twist

Onmisbaar in de Griekse keuken! Lekker bij (stoof)vlees, of gewoon als dip met wat groenten en crackers.

Nodig:
– 2 komkommers
– 4 teentjes knoflook
– 1 liter Griekse yoghurt
– 3 eetlepels olijfolie
– zout
– peper
– basilicumblaadjes, klein gesneden
Was de komkommers en rasp ze in een vergiet, zodat het vocht eruit is. Rasp ook de knoflook en voeg deze samen met de yoghurt, komkommer en snufje zout in een kom. Roer het mengsel en doe hier al roerende wat olijfolie bij. Voeg de basilicum toe en wat peper. Laat de tzatziki een uurtje koelen in de koelkast voordat je ‘m opdient.




Shoppen is altijd een goed idee