Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 3x de lekkerste roze cocktails voor hete temperaturen

3x de lekkerste roze cocktails voor hete temperaturen

Thuis & wonen
3x de lekkerste roze cocktails voor hete temperaturen

Wat is er nu fijner dan aan een felroze cocktail nippen, al genietend van de zon? Wij zijn wel fan van een pink drink en zetten een aantal van onze favorieten voor je op een rijtje. Dit zijn de drie beste roze cocktails voor een perfecte zomeravond!

Rabarber-basilicum cocktail

Wat heb je nodig

Voor vier cocktails

  • 50 ml wodka
  • 100 ml rabarbersiroop (zie onderstaand recept)
  • Water met bubbels of prik
  • Verse basilicumblaadjes
  • Wat rabarber om te garneren

Voor de rabarbersiroop

  • 1 grote stronk rabarber
  • 1 kopje suiker
  • 2 kopje water
  • 1 vanille stokje

Hoe maak je het

Hak de basilicumblaadjes grof fijn, leg de blaadjes en de wodka op de bodem van het glas en stamp fijn. Vul het glas dan aan met ijs en voeg de rabarbersiroop toe met het bruisende water. Maak je cocktail af met basilicum en dunne strengen rabarberschil.

Voor de rabarbersiroop

Voeg alle ingrediënten samen in een grote pan. Breng het aan de kook en laat het vocht inkoken. Laat het dan zachtjes op laag vuur voor zo’n tien tot twaalf minuten doorkoken. Laat het mengsel goed afkoelen en bewaar goed afgesloten en gekoeld in een pot.

Liefdes elixer cocktail

Wat heb je nodig

Voor vier cocktails

Bessensiroop
  • 1/3 kopje zwarte bessen + een stuk of acht voor de garnering
  • 1/3 kopje water
  • 1/3 kopje suiker

De cocktail

  • Een fles prosecco of champagne

Voor de garnering

  • 4 takjes tijm

Hoe maak je het

Breng in een kleine sauspan de zwarte bessen, het water en de suiker aan de kook. Zet het vuur laag en laat het voor ongeveer tien minuutjes inkoken. Laat de siroop dan eerst goed afkoelen. Doe vervolgens twee theelepels van de siroop op de bodem van het glas. Vul bij met champagne, een takje tijm en twee zwarte besjes.

Verfrissende watermeloen cocktail

Wat heb je nodig

Voor vier cocktails

  • 50 ml van je favoriete gin of jenever
  • 15 ml vlierbloesem likeur
  • 100 ml sap van een watermeloen
  • 1/2 theelepel suiker
  • 2 schijfjes komkommer
  • fijngehakte basilicum blaadjes + een paar hele blaadjes voor de garnering
  • een halve limoen in partjes gesneden
  • wat ijs
  • een scheutje bruisend water/water met prik

Hoe maak je het

Maal in een kom de suiker, basilicumblaadjes, komkommer en limoen fijn. Voeg de gin, vlierbloesemlikeur en het sap van de watermeloen toe aan het mengsel. Doe er een handje ijs bij en schudden maar! Giet het in de glazen en voeg als laatst het bruisende water toe. Garneer de glazen met wat basilicumblaadjes en je cocktails zijn ready to drink.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Pinterest

Shoppen is altijd een goed idee