Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 3 x budgetproof receptjes voor een vrolijk Pasen

3 x budgetproof receptjes voor een vrolijk Pasen

Thuis & wonen
3 x budgetproof receptjes voor een vrolijk Pasen

Heb jij je al allemaal recepten verzameld voor de paasbrunch, of heb je nog geen idee wat je moet maken? Natuurlijk kun je voor honderden euro’s aan ingrediënten inslaan, maar wij laten je vandaag zien dat je ook voor een klein prijsje een vrolijke paastafel kunt creëren.

Lees ook: Dit eet de rest van de wereld met Pasen 

Paashaasjes met ei

Dit heb je nodig!

  • 1 pak all-in broodmix
  • 25 g margarine
  • 2 tl suiker
  • 20 krenten
  • 10 eieren (klein)
  • 1 ei (losgeklopt)

En zo doe je het!

  • Kneed van broodmix, 3 dl handwarm water, boter en suiker in ca. 5 minuten een deeg volgens de gebruiksaanwijzing. 

  • Verdeel het deeg in 10 stukken en vorm elk stuk tot een paashaas. Gebruik krenten voor de ogen. Druk in de buik van elk haasje een ei en vouw de voorpootjes over het ei.

  • Laat de haasjes op de bakplaat, afgedekt met een vochtige doek, ca. 15 minuten rijzen op een warme plaats. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en bak de haasjes in 15 tot 20 minuten lichtbruin en gaar in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C. 

    Kip-pesto wraps met spinazie

    Wat heb je nodig?

  • 4 tl pesto
  • 150 g gerookte kipfilet
  • halve ui
  • 100 g crème fraîche
  • 4 wraps
  • 50 g spinazie

En zo maak je het!

  • Warm de (oven)grill voor.
  • Snijd de gerookte kip en de ui in kleine stukjes en meng de gerookte kip met de pesto, crème fraîche en de ui.
  • Verdeel wat spinazie over een wrap en verdeel er vervolgens een paar eetlepels van het kipmengsel over.
  • Rol de wrap op en leg de wrap ca. 5 minuten in de oven of onder de grill.

Griekse yoghurt met muesli en rood fruit

Wat heb je nodig?

  • 3 el Griekse yoghurt (0% vet)
  • 3 el muesli
  • 3 el rood fruit (diepvriesframbozen en diepvriesbosbessen)
  • 3 tl cacaopoeder

En zo maak je het!

  • Verwarm wat diepvriesfruit in een pannetje op het vuur tot het ontdooid is.
  • Neem een weckpotje of een groot glas en begin met een laagje yoghurt. Schep er vervolgens een theelepel cacaopoeder op. Het laagje daarop is een grote eetlepel muesli. Tot slot een laagje frambozen/bosbessen.
  • Herhaal dit 3x en eindig met een laag frambozen en bosbessen.

Tip: zet alle ingrediënten op tafel en maak dit gerecht samen met je kinderen. Lekker als toetje of gezond ontbijt.

Recepten via CookLoveShare

Shoppen is altijd een goed idee