Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 3 verrassende feiten over decemberkindjes

3 verrassende feiten over decemberkindjes

3 verrassende feiten over decemberkindjes

Is jouw kind geboren in december? Dan is er nog een reden om extra fan te zijn van deze toch al feestelijke maand. Lees deze drie verrassende feiten over decemberkinderen maar eens!

Lees ook: Nieuwe trend op Instagram: de ‘rainbowbaby’

Ze zijn minder snel geïrriteerd
Gek genoeg schijnen winterkindjes juist heel vaak een zonnig karakter te hebben. Onderzoek wijst uit dat kindjes die geboren zijn in december minder snel last hebben van stemmingswisselingen of woede-uitbarstingen. Prijs jezelf gelukkig!

Het zijn vaak sportieve kinderen
Decemberkinderen zouden meestal sportieve kinderen zijn. Hoe dit kan is onbekend, maar wetenschappers vermoeden dat het te maken heeft met de de grote hoeveelheid vitamine D die moeders van winterbaby’s krijgen tijdens hun zwangerschap in de zomer.

Hun verjaardag wordt vaker vergeten
Dit is niet echt leuk, maar kinderen die geboren zijn in de drukke decembertijd hebben het gevoel dat hun verjaardag vaak wordt vergeten. Onderzoek wijst uit dat maar liefst een derde van de decemberkindjes weleens vergeten is tijdens een verjaardag. Hetzelfde onderzoek toont aan dat de cadeautjes die kinderen ontvangen, meestal in Sinterklaas of kerstpakpapier verpakt zitten. En dat zouden ze dus helemaal niet leuk vinden, wat wij best begrijpen!

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek:  www.facebook.com/flairathome

Bron: Pure Wow. Beeld: Sanoma Beeldbank