Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 3 x proosten met port tijdens Pasen

3 x proosten met port tijdens Pasen

Thuis & wonen
3 x proosten met port tijdens Pasen

Rode en witte wijn kennen we allemaal, maar heb je wel eens een glaasje port gedronken? Wij zeggen doen met Pasen, want deze wijnsoort heeft een heerlijke zoete smaak en matcht niet alleen goed bij een kaasplankje, maar is ook lekker bij een chocoladetoetje. Hierbij 3 x inspiratie voor een heerlijk driegangendiner mét port on the side!

Cocktail met witte port

Wil je tijdens Pasen proosten of een lekker aperitief serveren? Maak dan met witte port een frisse lentecocktail: Porttonico. Ontzettend lekker en je hebt niet veel ingrediënten nodig. Lees snel hoe je ‘m maakt!

Wat heb je nodig?
– 1 deel Offley White Porto
– 2 delen tonic
– crushed ijs
– partje citroen
– gekneusde blaadjes verse munt

Bereidingswijze
Doe al deze ingrediënten in een longdrinkglas, even roeren en daarna volop genieten.

Varkensmedaillons

Varkensmedaillons met zoete aardappel

Wat staat er dit jaar met Pasen op het menu? Als we een voorzetje mogen geven: varkensmedaillons met zoete aardappel (extra gezond) en asperges (van het seizoen). Heerlijk met een glaasje Offley Reserva Forrester Port. Dit is een port die dieprood van kleur is en heeft een lekkere fruit- en notensmaak.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
– 8 varkensmedaillons
– 600 g zoete aardappelen
– 2 el bladpeterselie
– zonnebloemolie
– peper
– zout
– 500 g asperges
– Offley Reserva Forrester Port

Bereidingswijze 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes. Spoel ze en dep ze droog.
  2. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel ze met zonnebloemolie en schuif ze 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn (schep af en toe om).
  3.  Wok ondertussen in een koekenpan de asperges totdat ze beetgaar zijn.
  4.  Bak het vlees naar smaak in boter of olie. Kruid met peper en zout.
  5.  Verdeel de aardappelen over de borden. Kruid met peper en zout en bestrooi met peterselie. Leg er het vlees bovenop en werk af met een klein toefje zure room.

chocolademousse

Port met chocolade

Wist je dat port samen met chocolade een droomduo vormt? Serveer daarom chocolade als dessert en serveer daarnaast een glaasje port. Lekker is deze chocolademousse met frambozensaus. Heerlijk om de maaltijd mee af te sluiten!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
– 200 g frambozen uit de diepvries
– 3 eetlepels Offley Ruby Port
– 1 eetlepel fijne suiker
– chocolademousse (kant-en-klaar)

Bereidingswijze

Ontdooi de frambozen en verwarm ze zachtjes in een steelpannetje met de suiker en de port. Verdeel vervolgens met twee lepels mooie mousse bolletjes over vier schoteltjes. Schep vervolgens de saus eroverheen. Garneer met een framboos en serveer ernaast een glaasje Offley Late Bottled Vintage port.

Kijk voor meer lekkere recepten op de website van Offley en bij onze Paasbrunch Recepten!

Drink jij wel eens Port? Vul hier de poll in en maak 3 x kans op een Offley Port Pakket!

Shoppen is altijd een goed idee