Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 13 series om samen met je vriend te kijken

13 series om samen met je vriend te kijken

13 series om samen met je vriend te kijken

De dalende temperaturen, de sneeuw die deze dagen toch echt gaat vallen en de drukte van de decembermaand schreeuwen erom: relaxte avonden waarop je heerlijk tegen je vent aan kruipt op de bank. Mét een fijne serie dus.

Lees ook: Slecht nieuws: Gossip Girl verdwijnt van Netflix

Na een lange werkdag is er niets fijner dan wat quality time met je lief. Kaarsjes aan, deken erbij én Netflix onder de knop. Heb je nog wat inspiratie nodig voor series die je samen met je partner kunt kijken? We zetten er een paar voor je op een rij.

1. Broadchurch

De moord op de jonge Danny Latimer houdt een klein plaatsje in zijn greep en dreigt de hechte bewoners uit elkaar te drijven. Heel meeslepend en extra leuk: dat heerlijke accent van Alec Hardy trekt vanaf de eerste aflevering je aandacht.
(3 seizoenen, te vinden op Netflix en Videoland)

2. Meisje van plezier

Remco zorgt voor de inkomsten, Nadine voor de kinderen. Prima, totdat Remco zijn affaire met Nadines halfzus opbiecht en vertrekt. Natuurlijk is ze ontroostbaar, maar ze vecht voor haar zelfstandigheid en gooit haar leven drastisch om. Fantastische verhaallijn voor jou en je man vind het vast niet erg om naar Angela Schijf kijken.
(1 seizoen, seizoen 2 komt eraan. Te vinden op Videoland)

3. Loch Ness

Retespannend! Als er een lijk wordt gevonden bij het mysterieuze meer van Loch Ness, wordt rechercheur Annie Redford op de zaak gezet. Al snel blijkt er een seriemoordenaar actief te zijn, wat de inwoners van het dorp steeds angstiger maakt. Wedden dat je steeds dichter tegen je vriend aan gaat zitten?
(1 seizoen op Videoland)

4. Homeland

Homeland draait om de bipolaire CIA-agent Carrie Mathison die in elk seizoen weer alles op alles zet om terroristische aanslagen te voorkomen. Een serie die jullie ongetwijfeld allebei enorm goed gaan vinden.
(5 seizoenen op Netflix, seizoen 6 is al uit, seizoen 7 komt eraan)

5. Soof

Na de scheiding van Kasper en Soof trekt hij in zijn eigen ‘mancave’. Als deze onbewoonbaar wordt verklaard, komt hij tijdelijk op zolder bij Soof en de kids wonen. In eerste instantie gaat dat goed, maar living divorced together leidt uiteindelijk toch tot een hoop gedoe. Klinkt zwaar, is hilarisch. En de sterrencast (Fedja! Lies!) maakt de serie nóg beter.
(1 seizoen, seizoen 2 is aangekondigd. Op Videoland)

6. Orphan Black

Sarah Manning is getuige van de zelfmoord van haar dubbelganger Beth Childs. Manning neemt Childs identiteit over en duikt zo dieper in het leven van haar kloon. Uiteindelijk blijkt dat Manning meerdere klonen heeft en het plan bestaat om ze allemaal te vermoorden. Dat klinkt misschien wat ingewikkeld, maar jullie worden geheid in de verhaallijn meegesleurd.
(5 seizoenen op Netflix)

7. Sherlock

Zoals je verwacht, struint de excentrieke speurneus Sherlock de straten van Londen af op zoek naar aanwijzingen om misdrijven op te lossen. En waar ken je die Dr. John Watson nou ook alweer van? Ja, dat is dus die ‘pornoster’ uit Love Actually.
(4 seizoenen op Netflix)

8. Fuller House

Keken jullie in een ver verleden allebei naar Full House? Dan moeten jullie deze ook zien. In Fuller House is DJ, de oudste dochter van de familie Tanner, weduwe geworden. Ze blijft achter met drie kinderen en roept de hulp in van haar jongere zus en buurmeisje. Die drie gaan jullie avond maken (lees: om te gieren én knap).
(3 seizoenen op Netflix)

9. Penoza

Nadat haar man is vermoord, moet Carmen met tegenzin de leiding nemen over de criminele activiteiten van haar familie. De laatste aflevering van deze populaire serie is een tijdje terug op televisie geweest, dus je kunt alle afleveringen als je wilt in één keer achter elkaar kijken. Ben je wel even bezig, maar het kán.
(5 seizoenen op NPO uitzending gemist)

10. Room 104

Niet een acteur of actrice in de hoofdrol, maar een kámer. En wel kamer 104 in een Amerikaans hotel. De verhalen variëren van grappig en romantisch tot verdrietig en eng. Perfect, want dat betekent dat er hoe dan ook een fijne aflevering tussen zit voor je vriend én voor jou.
(1 seizoen op Ziggo NL)

11. Moordvrouwen

Een uiterst gemotiveerd politieteam staat voortdurend onder hoogspanning om dreigende catastrofes het hoofd te bieden: in elke aflevering staat een andere zaak centraal. Wendy van Dijk bewijst dat ze naast presenteren ook kan acteren en Thijs Römer heeft een van de andere hoofdrollen. Need we say more?
(6 seizoenen op Videoland)

12. Peaky Blinders

Kort nadat de Eerste Wereldoorlog ten einde is gekomen, kwam de angstaanjagende bende Peaky Blinders op in Birmingham. Wedden dat je vriend niet kan stoppen met kijken omdat het zó spannend is? Kun jij ondertussen wegzwijmelen bij de jukbeenderen van Thomas Shelby (Cillian Murphy), de leider van de bende.
(3 seizoenen op Netflix)

13. Insecure

Lawrence, de vriend van Issa Dee, heeft geen baan en is depressief. Hij probeert al een lange tijd zijn leven weer op de rit te krijgen. Dat is heel fijn kijkvoer en daarnaast word je meegesleurd in de avonturen van Issa en haar beste vriendin Molly.
(2 seizoenen op HBO en Ziggo NL)

Welke serie kijk jij samen met je lief? Laat het weten via Facebook!

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Beeld: iStock