Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 12 megahits waarvan je vast niet wist dat het covers waren!

12 megahits waarvan je vast niet wist dat het covers waren!

12 megahits waarvan je vast niet wist dat het covers waren!

Sommige hits kunnen we allemaal meezingen, maar vaak zonder dat we ook maar enig idee te hebben dat het nummer al eerder werd uitgebracht. Door een andere artiest met minder succes of in een andere stijl.

Om het origineel en de cover na elkaar te horen is een hele beleving en zet je favoriete nummer in een heel ander licht! Wat betreft deze 12 hits waren wij stomverbaasd dat het covers waren. Welke versie is jouw favoriet?

‘Girl Just Want To Have Fun’

Iedereen kan waarschijnlijk het nummer Girls Just Want to Have Fun van Cyndi Lauper uit 1983 wel meezingen. Maar wist je dat dit nummer oorspronkelijk werd opgenomen door Robert Hazard in 1979? Hij nam het nummer op als demo voor zijn band Robert Hazard and The Heroes, maar bracht het nooit uit. Gelukkig maar voor Cyndi Lauper, want zij scoorde een monsterhit met het nummer en werd twee keer genomineerd voor een Grammy.

‘Torn’

Natalie Imbruglia kwam in 1997 in veel landen op nummer 1 met haar hit Torn. Het nummer was echter oorspronkelijk opgenomen door de band Ednaswap in 1995. Na Natalie werd het nummer nog door andere bands gecoverd, maar nooit met het succes dat Natalie er mee had.

‘Tainted Love’

In 1965 nam de zangeres Gloria Jones het nummer Tainted Love op. Het nummer stond op de B-kant van haar single My Bad Boy’s Coming Home. Het nummer werd echter pas een grote hit toen het in 1981 werd opgenomen door Soft Cell. In 2001 nam Marilyn Manson ook een versie van het nummer op als soundtrack van de film Not Another Teen Movie.

[sm-video-embed]

‘I Will Always Love You’

Het nummer I Will Always Love You van Whitney Houston was een grote hit. Ze bracht het in 1992 uit als soundtrack van de film The Bodyguard. Het nummer was echter een cover van een nummer van Dolly Parton. Zij bracht in 1974 al een country versie van het nummer uit.

‘These Boots Are Made For Walkin’

Het nummer These Boots are Made for Walkin werd in 1966 opgenomen en Nancy Sinatra en was direct een grote hit. Het nummer werd dan ook door veel artiesten gecoverd. Zo bracht ex-Spice Girl Geri Halliwell in 2000 een versie van het nummer uit voor de film Rugrats in Paris: the Movie. En in 2005 nam Jessica Simpson een versie van het nummer op voor de film The Dukes of Hazard en haar versie werd opnieuw een hit.

‘I Love Rock ’n Roll’

In 1975 namen de Arrows het nummer I Love Rock ’n Roll op. De band speelde het nummer op tv en kreeg dankzij het nummer zelfs een eigen televisieshow. In 1981 coverde Joan Jett het nummer en scoorde er een wereldhit mee. In 2002 coverde Britney Spears het nummer nog eens en zong het in de film Crossroads. In Europa kwam ze met het nummer in de top 40, maar in Amerika werd het nummer niet uitgebracht.

‘It’s Oh So Quit’

Het nummer It’s Oh So Quit werd het eerst gezongen door de Amerikaanse actrice/zangeres Betty Hutton in 1951. In 1995 nam de IJslandse Björk haar versie van het nummer op en het werd een grote hit.

‘I Want Candy’

In 1982 nam de groep Bow Wow Wow een cover versie op van het nummer I Want Candy. Het aanstekelijke deuntje werd een grote hit. Eerder was het nummer al uitgebracht door The Strangeloves in 1965. In 2000 zong Aaron Carter het nummer nog eens en het werd opnieuw een succes. In 2007 bracht ex-Spice Girl Melanie C ook een versie van het nummer uit en ook deze deed het goed in de hitlijsten.

‘Don’t Cha’

The Pussycat Dolls braken door met het nummer Don’t Cha in 2005. Oorspronkelijk was dit nummer echter de debuut single van Tori Alamaze. Zij bracht het nummer begin 2005 uit, maar het had geen succes. Een paar maanden later werd de versie van The Pussycat Dolls uitgebracht, van hun versie werden werreldwijd zo’n 6 miljoen exemplaren verkocht.

‘The Tide Is High’

In 1976 nam de groep The Paragons het nummer The Tide Is High op. In 1980 bracht Blondie een cover van het nummer uit. Aan haar versie werden wat meer snaren en blazers toegevoegd en het nummer werd een grote hit voor de zangers.

I Turn To You

All 4 One bracht in 1996 het nummer I Turn to You uit dat op de soundtrack van de film Space Jam stond. In 2000 bracht Christina Aguilera het nummer opnieuw uit als ballad. Het nummer was de derde single die werd uitgebracht van haar debuut album Christina Augilera. Daarvoor had ze al hits gescoord met Genie in a Bottle en What a Girl Wants, ook I Turn to You werd heel goed ontvangen.

Respect

Iedereen kent wel het nummer Respect van Aretha Franklin uit 1967, maar wist je dat het nummer oorspronkelijk gezongen werd door Otis Redding in 1965? Aretha voegde aan het refrein het pakkende stukje R-E-S-P-E-C-T toe, maar voor de rest lijken de nummers nog wel op elkaar.

Lees ook:

Nostalgie: 11 hotties uit de 80’s die alleen nog maar knapper zijn geworden

Nostalgie: dít is de body double van Lindsey Lohan uit The Parents Trap!

Nostalgie: Deze 18 tekenfilms keek jij sowieso in de 80’s!

Bron: mentalfloss.com / fuse.tv