Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 12 héérlijk herkenbare films met ploetermoeders in de hoofdrol

12 héérlijk herkenbare films met ploetermoeders in de hoofdrol

12 héérlijk herkenbare films met ploetermoeders in de hoofdrol

Als je voor de eerste keer moeder wordt, wil je alles – maar dan ook álles – perfect doen. Het liefst maak je eindeloze wandelingen met je kind en wil je alleen het allerbeste voor je kleine, maar tegelijkertijd wil je zo veel mogelijk blijven werken, sporten (want hé, die zwangerschapskilo’s moeten er toch een keer af) en uit eten gaan met vriendinnen.

Lees ook: 13 series om samen met je vriend te kijken

Maar je kunt niet op tien plekken tegelijk zijn en alles gaat niet altijd even goed. Maar da’s alleen maar iets moois, want uiteindelijk komt alles weer op z’n pootjes terecht. Je kunt niet opstaan zonder te vallen, en dat is precies wat je in de onderstaande heerlijke films te zien krijgt. Kijk ze, want dat stukje ontspanning verdien je óók.

1. Huisvrouwen bestaan niet

Twee zussen en hun moeder worden gedwongen om hun verschillen aan de kant te schuiven en na te denken over het leven en huishouden dat ze voeren. Alle drie de vrouwen zijn hártstikke verschillend en hun persoonlijkheden lopen dan ook volledig uit elkaar, maar in de film werkt ‘t wel. Hoe ziet de huisvrouw anno nu eruit? Als je daar het antwoord op hebt, zouden de hoofdpersonen uit Huisvrouwen bestaan niet het graag van je horen.

2. Mamma Mia 2

Here we go again! Sophie is zwanger en vraagt – zoals iedere dochter – raad aan haar moeder. Zij vertelt haar van A tot Z hoe zij haar zwangerschap heeft doorstaan en haar kleine meisje heeft opgevoed tot een volwassen vrouw. Mét de nodige zware momenten die je in deel één niet te zien kreeg. Zo zie je maar: het leven van een alleenstaande moeder is niet altijd even gemakkelijk, maar je hoeft niet bang te zijn dat je kinderen niet goed terecht komen.

3. Queen of Katwe

De dochter van Nakku (een rol van Lupita Nyong’O) groeit op in de sloppenwijken van Kampala en kan niet naar school. Phiona helpt haar moeder op de markt en thuis met haar babybroertje. Toch besluit ze haar grote droom na te streven: internationaal schaakkampioen worden. Een prachtig avontuur om te volgen. Plus, de instelling van Phiona is er eentje om na te streven: blijf groots dromen en maak het waar.

4. Soof 1 en 2

Soof is bijna veertig en heeft alles wat ze ooit wilde: drie leuke kinderen, een klein cateringbedrijfje, een lieve man Kasper en een heerlijk huis. Tot ze zich op een dag afvraagt: is dit alles? Tja, het is een hartstikke herkenbaar verhaal en alleen daarom zijn beide delen het kijken waard. En de serie verschijnt binnenkort (vanaf 21 januari) wekelijks op tv, hoezee!

5. Bridget Jones Baby

Zin om keihard te lachen vanaf de eerste minuut, of beter gezegd: de eerste seconde? Dan moet je deze film aanzetten. De eerste twee waren al geweldig, maar nummer drie hebben de makers er nog een schepje bovenop gedaan. Bridget is zwanger, maar van wie? Twee mannen kunnen het zijn en ze doen er beiden alles aan om het hart van de moeder in spé te veroveren.

6. Bad Moms

Als je moeder wordt, betekent dat natuurlijk niet dat de rest van je leven voorbij is. Oké, je hangt niet meer wekelijks in de kroeg, maar een avond uit mag best. Ook daar moet je even je weg in vinden. Deze moeders gaan in elk geval he-le-maal los. Misschien iets té, maar dat zorgt voor de leukste scenario’s.

7. Joy

Joy, gespeeld door Jennifer Lawrence, brengt twee eenvoudige huishoudartikelen op de markt en groeit van een bescheiden moeder van twee kids uit tot serieuze zakenvrouw. De wijze les uit deze film: doe altijd je stinkende best om de dingen te bereiken in het leven die je wil bereiken en laat je door niemand uit het veld slaan.

8. I don’t know how she does it

Een film met Sarah Jessica Parker is altijd goed, toch? In deze film speelt zij zo’n moeder die op tien plekken tegelijk wil zijn en erachter komt dat het best lastig is om je carrière te moeten combineren met een man, kinderen en je sociale leven. En dat alles met een lekkere dikke knipoog.

9. Maid in Manhattan

Een gouwe ouwe: Maid in Manhattan. Als je ‘m al honderd keer hebt gezien, hij blijft leuk; heb je ‘m nog nóóit gezien, dan moet je dat eens heel gauw gaan doen, want het is een heerlijke film. Jennifer Lopez speelt de rol van alleenstaande moeder en schoonmaakster maar doet zich – nadat ze een rijke vent ontmoet – anders voor om bij hem in de smaak te vallen. Soms zorgt het voor lastige situaties, maar natuurlijk komen die altijd goed.

10. Moms Night Out

Zak onderuit op de bank, met een dekentje, in je favoriete huispak en een grote bak popcorn. De moeders in Moms Night Out komen in de meest hilarische situaties terecht. Het enige wat jij hoeft te doen is kijken (en keihard lachen).

11. Erin Borckovich

Geen baan kunnen vinden, een rechtszaak verliezen en dan je advocaat dwingen om je een baan te geven als juridisch secretaresse: dat is wat Julia Roberts in deze film doet. Niemand neemt de alleenstaande moeder in het begin serieus en ja, ze heeft het zwaar, maar ze weet tóch haar hoofd boven water te houden.

12. Mother’s Day

Deze film bevat een heerlijke mix van alleenstaande moeders, jonge moeders, oude moeders en vrouwen die op zoek zijn naar hun moeder. Mét een belangrijke boodschap: vergeet niet regelmatig bij je moedertje op de koffie te gaan, ook al past het soms niet helemaal in je drukke leven. De sterrencast (van Jennifer Aniston en Julia Roberts tot Kate Hudson) zorgt voor een feestje op je beeldscherm.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Productie: Donna Kulk | Beeld: still uit Mamma Mia