Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 12 dingen die je nooit mag doen in Disneyland

12 dingen die je nooit mag doen in Disneyland

12 dingen die je nooit mag doen in Disneyland

Wie al eens naar Disneyland is geweest, weet dat er enorm veel dingen zijn die je kan doen in het park. Maar er zijn ook enkele dingen die je niet kan doen of gewoon niet mág doen. Wij lijsten alvast enkele regels voor je op zodat je bij je volgende bezoek niet in de problemen geraakt. En sommige zijn toch wel een beetje vreemd.

Je mag als volwassene niet verkleed naar het park komen

Mensen die ouder zijn dan 14 jaar mogen niet in een kostuum naar het park komen. Wij vinden dit alvast discriminatie en hebben geen flauw idee waarom de regel dan ook maar bestaat!

Je mag geen masker dragen

… tenzij het voor medische redenen is. Zo kan je nu eenmaal niet weten wie er onder het masker schuil gaat.

Je mag geen huisdier meebrengen

… tenzij het om een hulpdier gaat. Huisdieren zouden namelijk kunnen vechten met elkaar of speciale geschenkjes kunnen achterlaten in het park. Ook zouden ze de dieren die aanwezig zijn in het park kunnen doen schrikken. Oja, en je mag de dieren ook niet voederen.

Je mag niet lopen in het park

Een regel die van toepassing is in vele grote parken, maar die ook vaak genegeerd wordt. Je bent dan ook zóóó enthousiast!

Een rugzak of tas meebrengen die groter is dan 60 x 38 x 45 cm

Je zou er namelijk vreemde voorwerpen in kunnen meesleuren.

Je mag geen glazen verpakkingen meenemen.

Met uitzondering van dingen als babyvoeding. Het glas zou namelijk iemand kunnen verwonden.

Je mag niet vloeken

Lange wachtrijen, iemand die voorsteekt of je ijsje dat net op de grond gevallen is… Het zal je immens irriteren maar je mag er geen scheldwoorden voor gebruiken. Als iemand van de parkverantwoordelijken je betrapt, kan je uit het park gezet worden.

Je mag niet voorsteken of aansluiten bij een groep die al in de rij staat.

En hoewel het wel degelijk een officiële regel is, lijken velen hem aan hun laars te lappen.

Foto’s nemen met een selfiestick of een video maken in een achtbaan

Jullie willen natuurlijk jullie gekke gezichten in de achtbaan op foto vereeuwigen, maar hier kan je beter eerst even over nadenken. Het is namelijk verboden om een selfiestick te gebruiken of jezelf te filmen in een achtbaan. Gelukkig heb je nog steeds de fijne herinneringen.

Ongepaste tatoeages mogen niet zichtbaar zijn

Ons lijkt het een nogal vreemde regel, want wie gaat er immers bepalen wat ongepast is. Als je toch even twijfelt over je tattoo, riskeer dan niet de kans dat je uit het park gezet wordt en bedek ze.

Je mag je shirt en je schoenen niet uittrekken

Hoe raar deze regel ook mag klinken, hij staat wel degelijk tussen de officiële regels. Wij vragen ons dan af of je wel je broek zou mogen uittrekken…

Je mag niet in een klapstoel zitten

Of dit enkel geldt voor de stoelen die je zelf meebrengt of ook de klapstoelen die je in het park kan vinden, is ons niet helemaal duidelijk. Kies gewoon even voor een ander exemplaar.

Lees ook:

Bron: Grazia, seventeen