Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 11 stand-up comedyshows die je buikpijn bezorgen van het lachen en gewoon op Netflix staan

11 stand-up comedyshows die je buikpijn bezorgen van het lachen en gewoon op Netflix staan

11 stand-up comedyshows die je buikpijn bezorgen van het lachen en gewoon op Netflix staan

Maandag is het Blue Monday, ook wel: de meest deprimerende dag van het jaar. De goede voornemens gaan minder lekker dan dat je had gehoopt, de tijd die je moet overbruggen tot de zomervakantie lijkt nog máánden te duren (sorry, is misschien ook wel een beetje zo) en de dagen zijn nog áltijd kort. Zucht…

Lees ook: 13 series om samen met je vriend te kijken

Tijd om je extra goed voor te bereiden op deze heftige maandag die in het verschiet ligt. Haal lekkere dingen in huis, pak je dekentje uit de kast en start Netflix op. Hier vind je namelijk een hoop comedyshows die de tranen over je wangen laten rollen. Beloofd!

1. Aditi Mittal: Things They Wouldn’t Let Me Say

Kun jij grappen over de actualiteit, het vrijgezellenbestaan en vrouwendingen wel waarderen? Dan moet je Aditi Mittal een kans geven. Soms is ze misschien wat grof gebekt, maar dat zorgt júíst voor die buikpijnfactor.

2. Amy Schumer: The Leather Special

Driewerf hoera voor Amy! Ze weet bodyshamers altijd op de beste manier aan te pakken en kent nul schaamte, over wat dan ook. Geen onderwerp blijft dan ook behandeld in deze show. Geweldig.

3. Ali Wong: Baby Cobra – Asian Men

Droom jij er stiekem van om minder te werken nu je kinderen hebt, maar is de stap nemen nog te ver van je bed? Ali is hoogzwanger en neemt geen blad voor haar mond; ze wil het liefst stoppen met werken en meeliften op het salaris van die perfecte vent die ze aan de haak geslagen heeft. Of het nu pijnlijk herkenbaar is of niet: lachen is het sowieso.

4. Maria Bamford: Old Baby

Als iemand instant vrolijk is, wordt dat gevoel vanzelf overgebracht op jou. En dat is precies wat er gebeurt als je naar Maria Bamford kijkt. Waar andere comedians retesarcastisch kunnen zijn, is deze vrouw gewoon lekker onhandig en zit ze vol verrassingen.

5. Katherine Ryan: In Trouble

Iedereen heeft wel iets in zijn of haar leven meegemaakt dat noemenswaardig is, of dat nou in positieve of negatieve zin is. Katherine blikt in deze show terug op haar saaie leven én op de bijzondere relaties die ze gehad heeft, en weet er met een verrassend oog naar te kijken.

6. Christina P: Mother Inferior

Ben je net moeder geworden? Een mommy to be? Of zijn je kids al een paar jaar oud? Dan ga je deze show zéker waarderen. Waarschijnlijk weet je als geen ander dat een kind opvoeden niet alleen maar rozengeur en maneschijn is, en dat is ook het verhaal dat Christina te vertellen heeft. Met een vette knipoog, natuurlijk.

7. Jen Kirkman: Just Keep Livin’?

Je leven leiden naar het voorbeeld van een mannelijke ster: klinkt onlogisch, maar Jen doet het. Moet je ook eens proberen, vertrouw haar maar. En ze mediteert; daar vertelt ze maar al te graag over in haar comedyshow.

8. Anjelah Johnson: Not Fancy

Van Liam Neeson en nagelstudio’s tot zigeuners en Mexicaanse moeders: Anjelah weet overal iets over te zeggen. Heb je een brede interesse? Dan is deze voor jou. Enne, ze heeft ook een wel héél bijzondere reistip voor je.

9. Cristela Alonzo: Lower Classy

Het glazen plafond bereiken én schoonmaken: da’s het doel van Cristela. En ben jij een fervent shopper in de koopjeshoek? Deze comédienne laat er haar licht over schijnen en deelt haar persoonlijke shoppingfilosofie met je.

10. Ari Shaffir: Double Negative

Een man grappen horen maken over volwassen worden én kinderen. Soms wil je als vrouw niets meer en niets minder. Need we say more? Ga maar gewoon kijken. Naar dit voorproefje én naar de hele comedyshow van Ari Shaffir.

11. Jim Gaffigan: Cinco

Even klaar met al die grove humor en toe aan een potje lachen zónder gescheld tussendoor? Jim Gaffigan staat bekend als Amerika’s koning van de gezinsvriendelijke comedy. Dat belooft wat!

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Productie: Sien Boonen | Beeld: iStock