Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 11 boeken die je moet lezen als je Me Before You prachtig vond

11 boeken die je moet lezen als je Me Before You prachtig vond

11 boeken die je moet lezen als je Me Before You prachtig vond

Ben jij een echte boekenverslinder en ben je niet vies van een beetje drama en romantiek? Dan heeft het boek Me Before You je vast gegrepen.

Lees ook: 9 films die je als echte fan van Fifty Shades zeker niet mag missen

In het aangrijpende boek van Jojo Moyes, dat bovendien verfilmd is, is het heftige verhaal te lezen van Louisa Clark die de zorg van Will op zich moet nemen. Hij was ooit supersuccesvol, maar nu verlamd tot zijn nek. En dat brengt depressieve gevoelens met zich mee, waar Lou hem maar al te graag vanaf wil helpen. Vond jij het verhaal ook zo aangrijpend en wil je meer van dit soort boeken lezen? Flair zet er een elftal voor je op een rij.

1. Voor ik doodga – Jenny Downham 

De 16-jarige Tessa heeft kanker, maar besluit er bij de pakken neer te gaan zitten. Met haar beste vriendin Zoey stelt ze een bucketlist op, met bovenaan: haar grote liefde vinden. € 10 via bol.com.

2. Woeste hoogten – Emily Brontë

In dit boek draait het allemaal om Hetcliff en Catherine: twee personen die stapelverliefd op elkaar zijn, maar geen relatie kunnen beginnen omdat ze van verschillende standen zijn. Zorg maar dat je de tissuebox klaar hebt staan! € 15 via bol.com.

3. Een weeffout in onze sterren – John Green

Dit boek staat beter bekend als The fault in our stars, de tranentrekkende film die in 2014 in première ging. Het verhaal draait om de 17-jarige Hazel, die August leert kennen. Zij maakt zich continu zorgen over de gedachte dat ze haar ouders achterlaat, hij heeft meer vertrouwen in zijn herstel. Ze worden verliefd en gaan samen naar Amsterdam om hun favoriete schrijver te ontmoeten. € 15,99 via bol.com.

4. Laat me nooit alleen – Kazuo Ishiguro

Kathy, Tommy en Ruth gaan naar dezelfde school in Engeland. Ze leiden allemaal hun eigen leventje tót ze ontdekken dat ze verbonden blijken te zijn door een donkere band. € 15 via bol.com.

5.  Level 6: Anna Karenina – Leo Tolstoy   

Anna is getrouwd, maar of ze ook gelukkig getrouwd is? Nope. Na een tijdje wordt ze verliefd op een graaf, die ze in het geheim ziet. Maar als ze plotseling zwanger blijkt te zijn, veranderen de zaken. € 9,79 via bol.com.

6. De eerste dag – David Nicholls

Op 15 juli 1988 lopen Emma en Dexter elkaar tegen het lijf. Ze brengen de nacht met elkaar door, maar dat is het dan ook. Toch is het de leidraad van het boek. Je leest namelijk wat er ieder jaar op deze datum gebeurt in de levens van beide personen en komt erachter wat er allemaal verandert. € 12,50 via bol.com.

7. Girl on the train – Paula Hawkins

Iedere ochtend zit Rachel in de trein naar Londen. In het boek lees je alles over haar – soms wat vreemde – gedachten die ze tijdens haar treinreis heeft over een stel dat in een huis woont dat ze dagelijks passeert. Maar waarom doet ze dat? En wat is haar connectie? € 10,99 via bol.com.

8. De laatste liefdesbrief – Jojo Moyes

Houd je van de schrijfstijl van Jojo Moyes? Dan zijn de andere boeken die ze geschreven heeft zeker de moeite waard. De vrouw in dit boek lijdt aan geheugenverlies, maar vindt dankzij een verstopte brief van een man (die niet naar echtgenoot is) toch telkens weer de weg naar liefde. € 10 via bol.com.

9. Spoetnikliefde – Haruki Murakami

Liefde is iets prachtigs, maar kan ook veel pijn doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gebroken hart? Je kunt jezelf er volledig in verliezen, en da’s waar dit boek over gaat. Een Japanse man gaat op zoek naar zijn liefde en beste vriendin op een Grieks eiland wanneer zij daar na een samenzijn met haar vrouwelijke minnares verdwijnt. € 29,95 via bol.com.

10. Verhaal van een mooi meisje – Rachel Simon

Het verhaal van dit boek speelt zich af in de jaren 60, waarin twee mensen met een handicap verliefd op elkaar worden. Ze weten te ontsnappen uit de inrichting waarin ze zitten, maar verliezen elkaar en hun kind uit het oog. Maar ze geven niet op. Integendeel, ze doen er alles aan om elkaar weer te vinden. € 19,95 via bol.com.

11. De geur van seringen – Nicholas Sparks

Groots fan van The Notebook? De schrijver van dat pareltje heeft nog véél meer van dat soort liefdesverhalen, waaronder De geur van seringen. Dit boek gaat over Jamie – een meisje dat de kerk hoog op haar agenda heeft staan – en Landon, die precies het tegenovergestelde is. Toch worden de twee verliefd op elkaar, maar dat geluk wordt hevig verstoord zodra Jamie aan Landon vertelt dat ze leukemie heeft. € 15 via bol.com.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Productie: Anouk de Boer | Beeld: iStock