Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 10 gouden regels waaraan elk meisje zich zou moeten houden

10 gouden regels waaraan elk meisje zich zou moeten houden

Thuis & wonen
10 gouden regels waaraan elk meisje zich zou moeten houden

Wij vrouwen zijn vaak meer bezig met alles wat we niet in plaats van wat we wél hebben. Ben je gezegd met prachtige krullen? Dan wil jij hoogstwaarschijnlijk steile haren. En ben jij voorzien van een paar lange benen? Dan is stiekem jouw wens om petite te zijn. Daarom deelt Flair vandaag 10 gouden regels om écht gelukkig te kunnen zijn.

1. Dé gouden regel: wees niet te streng voor jezelf

Wij vrouwen kunnen ontzettend hard voor onszelf zijn. Maar waarom? We voelen ons er helemaal niet beter door, en worden er alleen maar onzeker van. Daag jezelf eens uit en probeer lief voor jezelf te zijn en positief te denken!

2. Begin elke dag met een schone lei

We liggen veel te vaak wakker door dingen die we – volgens onszelf – verkeerd hebben gedaan die dag. Maar dat helpt ons echt niet verder! Die ene valpartij is iedereen de volgende dag alweer vergeten. Je kunt er maar beter gewoon om lachen. Iedere dag is een nieuwe start!

3. Let op het saldo op je creditcard

Oké; we geven toe: winkelen is een van onze favoriete bezigheden. Nieuwe spullen zijn nou eenmaal zo ontzettend fijn! Maar shoppen werkt verslavend, dus stel een vast bedrag in dat je per maand mag uitgeven aan nieuwe kleding en schoenen. En denk twee keer na voor je met een trendy kledingstuk naar de kassa rent, want miskopen zijn weggegooid geld. En een ontoereikend saldo ronduit vervelend.

4. Tel tot tien als je boos bent

Soms is het echt heel moeilijk om niet zomaar alles eruit te floepen, of allerlei dingen te roepen als je boos bent. Het is prima om je mond open te trekken, maar let op wat je zegt. Vaak zeggen we dingen waar we achteraf spijt van hebben of die we helemaal niet menen. Tel dus tot tien en kalmeer eerst voor je je mening geeft.

5. Leg die smartphone even aan de kant

Laat iedereen weten dat je even niet bereikbaar bent en ga voor de verandering eens op stap zonder je telefoon. Of je nu gaat shoppen met je schoonmoeder of een girls night out heeft; je zult merken dat je een veel leukere tijd hebt én veel meer geniet zonder vastgekleefd te zitten aan je smartphone.

6. Probeer de 2/30 regel

Deze regel is er eentje voor alle couch potatoes: je mag iedere dag twee uur televisie kijken, als je daarnaast ook tenminste 30 minuten intensief beweegt. Een half uurtje met de hond wandelen, of een sprintje trekken naar de trein geldt allemaal. Bewegen hoeft helemaal geen zware opgave te zijn.

7. Kom op voor jezelf

Je hoeft je écht niet gelijk aan te sluiten bij een feministische partij, maar je mag gerust op je strepen staan. Kom voor jezelf op! Geef je fouten toe als dat nodig is, maar laat niet met je sollen en neem niet onnodig een onderdanige positie in.

8. Leer omgaan met kritiek

Dit is heel erg moeilijk. Het is een echt vrouwenkwaaltje, maar ook mannen hebben het hier moeilijk mee. Toch zal je kritiek moeten aanvaarden.  Stel jezelf de vraag of de kritiek terecht is en denk na over hoe je er een positieve draai aan kan geven. Het is de bedoeling dat we leren uit onze fouten: een ezel stoot zich geen twee keer…

9. Zorg dat je een eigen plekje hebt

Maak je eigen huisje, appartement of kamer gezellig en richt het helemaal naar je eigen smaak in. Hier kun je je terugtrekken en even tot jezelf komen. Zorg er dus voor dat je je helemaal thuis voelt in je eigen stekkie!

10. Doe niks tegen je eigen wil in

Te vaak doen we dingen om iemand anders gelukkig te maken. Laat je door niemand overtuigen om iets te doen wat je niet wilt doen. Als je iets doet, is dat omdat je daar zelf volledig achterstaat, omdat het jouw beslissing is geweest en niet die van iemand anders. Hou vast aan je eigen overtuiging en laat niemand je iets anders wijsmaken

Lees ook:

Bron: Flair.be
Tekst: Valerie Noelanders
Afbeeldingen: Giphy.com

Shoppen is altijd een goed idee