Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 10 dingen om in je eentje te doen

10 dingen om in je eentje te doen

Thuis & wonen
10 dingen om in je eentje te doen

Heb jij ook elke minuut van dit lange weekend volgepland met leuke activiteiten samen met vrienden? Natuurlijk is dat fijn, maar probeer de komende dagen ook eens iets in je eentje te doen. Dat helpt je om je batterijen op te laden voor de rest van de week en is ook nog eens gewoon hartstikke fijn. Deze 10 dingen doen wij graag solo:

  1. Naar de bioscoop – Jij bepaalt de film en je kan je ongestoord verliezen in het verhaal, zonder je druk te maken of je vriend/vriendin wel genoeg popcorn heeft, of hij of zij het wel leuk vindt (want de film was jouw keuze) en of je haar nog goed zit. En doe niet alsof je daar niet mee bezig bent in de bioscoop 😉
  2. Ga naar het museum – Het is fijn om in je eigen tempo kunst te bekijken en zelf je mening te vormen, zonder je te conformeren aan je partner. En hey, het is okee als je die moderne werken maar belachelijk vindt! Er is toch niemand die je hoeft te overtuigen.
  3. Verwen jezelf eens met een massage.
  4. Of een uitgebreid bad, inclusief kaarslicht, een glaasje wijn (of champagne, waarom niet?), geurend badschuim en rustgevende muziek. copyright: giphy
  5. Deze is minder leuk, maar zal je zo’n goed gevoel opleveren: doe dit weekend wat je al weken uitstelt. Een opdracht maken, je cv updaten, je belastingaangifte… Ga uit huis, kies een gezellig zaakje met wifi, ga zitten en rond het af. Je kan het!
  6. Mensen kijken. Ga zitten in een openbare ruimte en in plaats van op de automatische piloot je boterham te eten of de krant te lezen, kijk echt rond. Het observeren van je medemens is leuk, grappig en zelfs leerzaam.
  7. Train je brein: maak een sudoku, een kruiswoordpuzzel of iets anders waarbij je goed moet nadenken. De tijd vliegt voorbij en het is interessant om jezelf af en toe uit te dagen.
  8. Experimenteer in de keuken. Zoek een leuk (en moeilijk!) recept en ga een hele middag koken of bakken. Het resultaat eet je op met je vriend of vriendin(nen). Of gooi je gezellig samen weg, voordat je een pizza bestelt.copyright: giphy
  9. Probeer een fitnessfilmpje. Of een yoga-tutorial, of één van de vele make-up tutorials die rondzwerven op het internet. Je smokey eyes lukken vast als je uitgebreid te tijd neemt. Misschien gaat jouw zonnegroet wel veel beter als je alleen bent –  en als je niet de hele tijd als de dood bent om een scheetje te laten.
  10. Luister een album van je lievelingsband of artiest. En luister écht. Verdiep je in de lyrics, zodat je het nog beter kan vinden.

 

Lees ook:

Bron: popsugar.com

Shoppen is altijd een goed idee