Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Royal > Koning gaat opnieuw de fout in: verjaardagsfeest Amalia met ‘te veel gasten’ gevierd

Koning gaat opnieuw de fout in: verjaardagsfeest Amalia met ‘te veel gasten’ gevierd

Koning gaat opnieuw de fout in: verjaardagsfeest Amalia met ‘te veel gasten’ gevierd

Koning Willem-Alexander lijkt het lastig te hebben met de coronamaatregelen: eerder ging hij al op vakantie naar Griekenland terwijl er in Nederland werd opgeroepen ‘zoveel mogelijk thuis te blijven’ en stond hij ergens op de foto zonder 1,5 meter afstand te houden en zonder mondkapje.

En dan nog iets. Tijdens een bezoek in juni aan voetbalsupporters in de Haagse Marktweg schudde hij handen en hield hij geen anderhalve meter afstand. Nu is er nog een blunder gemaakt: het verjaardagsfeest van prinses Amalia is met te veel gasten gevierd.

Niet verstandig

Amalia werd 18 jaar en er werd een feest georganiseerd in de tuin van Paleis Huis ten Bosch. Maar er waren meer dan 4 gasten aanwezig, is nu duidelijk. Terwijl dat toch echt de regels zijn, nu – dat je niet meer dan 4 mensen mag ontvangen thuis. Om hoeveel gasten het precies gaat, is niet duidelijk. Nou is er ruimte genoeg in het paleis en in de tuinen, maar dan nog. De Telegraaf zou van bronnen hebben gehoord dat er vele tientallen gasten wel aanwezig waren. Demissionair premier Mark Rutte spreekt in een brief aan de Tweede Kamer over 21 genodigden, die “niet allemaal gekomen zijn”. “De koning heeft mij laten weten dat het bij nader inzien niet goed was om dit zo te organiseren”, zegt Rutte in de brief. “Ik vind dat een verstandige reactie.”

Voorbeeldfunctie

De RVD en Rutte beklemtonen dat alle gasten gevaccineerd waren en vooraf aan het feest een coronatest hadden gedaan. “Ook hebben zij een gepaste afstand in acht genomen. De familie verkeerde in de overtuiging met deze bijeenkomst buiten en met de genomen voorzorgsmaatregelen op een verantwoorde manier met de corona-adviezen om te gaan.” Nou ja, erg handig is het misschien niet. Al begrijpen we allemaal dat Amalia een feestje heeft verdiend, zo op haar 18e verjaardag. Dat gunnen we haar van harte, maar het moet wél passen in het coronabeleid van het kabinet. Zeker als je een voorbeeldfunctie hebt zoals onze royals, toch?

Prinses Alexia is speciaal voor de feestdagen even thuis in Nederland (ze woont tijdelijk in Engeland omdat ze daar naar school gaat):

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Bron: Shownieuws | Beeld: Getty