Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Internationale Zoendag: 8 soorten zoenen

Internationale Zoendag: 8 soorten zoenen

Internationale Zoendag: 8 soorten zoenen

Vandaag is het Internationale Zoendag. Wij vinden dat de kus wel wat vaker in de spotlight mag staan. Het belang van een zoen wordt namelijk vaak vergeten tijdens het voorspel en de seks.

Maar zoenen kan juist heel passievol en opwindend zijn! Er zijn verschillende manieren, voor elk moment. Zorg dat je lippen zacht en soepel zijn en kus erop los:

Tongzoenen
Een tongzoen (ook wel: French kiss) is een lekkere en tijdloze bezigheid. Houd jullie hoofden opzij en geef elkaar lieve kusjes. Raak vervolgens zijn tong aan met de jouwe en beweeg jullie tongen heen en weer. Ontdek wat hij lekker vindt en probeer samen het tempo te bepalen.

Stille kus
Laat hem zijn ogen sluiten. Kus hem vervolgens zachtjes op zijn wenkbrauwen, voorhoofd, lippen, neus en kin. Geniet van de stille, zachte en erotische kus.

Neusje neusje
Wrijf teder met jouw neus tegen zijn neus. Neuzen wrijven wordt vaak een ‘eskimozoen’ genoemd, omdat de Inuit-eskimo’s en de bewoners van eilanden in de Grote Oceanen elkaar op deze manier begroeten.

Kreunkus
Maak het voor jou en je partner iets erotischer door een beetje te kreunen tijdens het zoenen. Ook kun je kreunend zijn oorlel zoenen en strelen. Wedden dat het hem opwindt!

Vlinderkus
Bij deze manier van zoenen gebruik je niet je lippen, maar je wimpers om hem te verwennen. Je kust je partner door te trillen met je wimpers. Je doet hier zogezegd de vleugelslag van een vlinder na.

IJskoude zoen
Houd een ijsblokje tussen je lippen en vraag hem om het blokje tussen je lippen vandaan te trekken. Doe dit steeds om en om, zonder jullie handen te gebruiken. Zodra het ijsblokje smelt, wordt het pas spannend!

Vingerkus
Gebruik je vingers tijdens het zoenen. Steek niet onverwachts je vingers in zijn mond, maar doe dit met gevoel.

Bijtzoentje
Neem zijn onderlip voorzichtig tussen jouw tanden en trek er zachtjes aan. Pas op dat je niet te hard bijt, want dat kan jullie spannende avondje bederven.

Wat is jouw favoriete soort kus?

 

Meer weten over zoenen? Lees deze artikelen:

– Feiten over lippen

– Tips voor mooie lippen

– Weetjes over zoenen