Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zo vaak moet een man klaarkomen om de kans op prostaatkanker te verkleinen

Zo vaak moet een man klaarkomen om de kans op prostaatkanker te verkleinen

Zo vaak moet een man klaarkomen om de kans op prostaatkanker te verkleinen

Goed nieuws: er is weer een reden om vaker met je lover tussen de lakens te kruipen. Vooral in het voordeel van de mannen, in dit geval. Uit recent Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat regelmatig klaarkomen de kans op prostaatkanker verkleint.

Maar hoe veel is ‘regelmatig’? Volgens de wetenschappers van Harvard University zijn er 21 orgasmes per maand nodig om de kans op de ziekte met 33 procent te verminderen. De oorzaak van dit positieve effect is niet helemaal duidelijk, maar wellicht heeft het ermee te maken dat de man tijdens het ejaculeren kankerverwekkende stoffen loost.

Elfduizend mannen krijgen jaarlijks in Nederland de diagnose prostaatkanker. Hoe ouder een man is, hoe groter de kans dat hij de ziekte krijgt. Boven de negentig jaar heeft zelfs nagenoeg iedere man het. Toch is er maar een klein deel dat hier klachten van ervaart. Per jaar overlijden er in Nederland zo’n 2.600 mannen aan prostaatkanker.

Wie nu denkt dat ie met een beetje extra klaarkomen veilig zit: think again. Volgens de onderzoekers kan een actief sexleven ook wijzen op een betere gezondheid, wat het risico op kanker verlaagt. Voldoende beweging en gezond eten zijn wat dat betreft minstens zo belangrijk.

[RECENT_POSTS]

Wil je niets meer missen van VIVA én deze zomer shinen met een toffe crossbody tas? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: een halfjaar VIVA voor € 11 per maand en een GRATIS tas van Burkely t.w.v. € 69,95.

Bron AD | Beeld Floor-Anne Gramsma