Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Zo vaak hebben gelukkige koppels seks volgens de wetenschap

Zo vaak hebben gelukkige koppels seks volgens de wetenschap

Zo vaak hebben gelukkige koppels seks volgens de wetenschap

Happy together is minstens iedere dag seks hebben? Niet volgens de wetenschap. Gelukkige koppels zouden hun tijd onder de lakens vooral slapend doorbrengen.Dat klinkt wel heel erg vreemd. En daarom hebben wij hét antwoord op de prangende vraag weten te achterhalen. Want hoe vaak per week moeten we elkaar de kleren van het lijf scheuren?

Onderzoekers aan de universiteit van Toronto onderzochten dit gedurende de afgelopen 40 jaar. Meer dan 30.000 testpersonen deden mee aan het onderzoek. Het doel van de studie was nagaan of gelukkige koppels meer seks hebben dan wie minder gelukkig is met zijn/haar relatie. De resultaten werden gepubliceerd in Social Psychological and Personality Science.

The lucky number is…

Een keer. Ja, je leest het goed. Koppels die tot over hun oren verliefd zijn en dus voor de volle 100% gelukkig zijn met elkaar doen het dus maar een keer per week. Meer seks staat dus niet noodzakelijk gelijk aan meer geluk. De logica daarvan snappen wij niet helemaal, maar een keer per week is volgens de wetenschap dus optimaal.

De resultaten waren ook op iedereen van toepassing. Leeftijd, geslacht en de lengte van je relatie spelen geen rol. Wel is dit antwoord enkel van toepassing voor mensen in een relatie. Voor singles werd er geen link gevonden tussen seksuele activiteit en de mate van geluk.

Maar waarom?

De vraag die je je ongetwijfeld hebt gesteld: waarom slechts een keer? Hier kunnen de onderzoekers geen duidelijk antwoord op geven. Andere onderzoeken hebben aangetoond dat een keer per week een mooi gemiddelde is waar veel koppels zich in kunnen vinden. Koppels die één keertje per week vrijen, voelen zich dus over het algemeen gelukkig.

Iedereen is anders

Toch is dit geen regel. Het is vooral belangrijk dat jij en je partner een intieme band hebben met elkaar. Is dit voor jullie een keer per week? Prima! Maar als jullie meer of minder vrijen en daar allebei tevreden over zijn, is dat ook allemaal oké. No pressure!

Lees ook:

Bron: Flair.be

Tekst: Sandie Stroobans