Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Wow! Tinder kiest nu automatisch de beste profielfoto voor je uit

Wow! Tinder kiest nu automatisch de beste profielfoto voor je uit

Wow! Tinder kiest nu automatisch de beste profielfoto voor je uit

Tinder heeft een nieuwe optie. Het heet smart photo en is heel indrukwekkend, maar ook een beetje eng. De optie laat namelijk duidelijk zien hoeveel Tinder eigenlijk over je weet. 

Smart photo

Laten we beginnen bij wat smart photo precies is. Het is een optie op Tinder die je helpt om van al je foto’s de meest succesvolle te kiezen. Tinder rouleert automatisch je profielfoto’s en bepaalt zo met welke eerste foto je over het algemeen het meest succes hebt op de dating app. Maar dit is nog niet alles. Als blijkt dat de foto waarbij mannen het meest naar recht swipen er eentje is van jou met je kat zal die in de meeste gevallen als eerste foto ingesteld worden. Maar… als je profiel getoond wordt aan iemand die meestal naar links swipet bij een kattenfoto dan verandert Tinder je eerste foto automatisch! WTF!

De optie laat nog maar eens duidelijk zien hoeveel Tinder eigenlijk van je weet. Ze weten dus niet enkel je naam, geslacht en leeftijd. Nee, ze weten heel veel meer! Zo weten ze of je van mannen met blond haar houdt en of je een hondenmens bent. Whoa!

Tinder heeft smart photo al getest en zegt dat de optie voor 12% meer matches zorgt. En hoe meer je zelf swiped en geswiped wordt, hoe beter het algoritme werkt. Ga jij de optie gebruiken? Stiekem is het natuurlijk wel leuk om te weten welke foto andere mensen het mooiste vinden. Maar ja, match of niet, als iemand je liked op je foto zonder kat en hij er vervolgens achter komt dat je een kat hebt is de kans groot dat het alsnog gedaan is met de romantiek.

Lees ook:

Wow! Met deze baan scoor jij het best op Tinder

Zo verwijder je Tinder écht

7 redenen waarom jij de dating-app Happn eens moet proberen!

Bron: businessinsider.com / techcrunch.com