Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Volgens een seksuoloog kun je déze twee woorden beter vermijden in bed

Volgens een seksuoloog kun je déze twee woorden beter vermijden in bed

Volgens een seksuoloog kun je déze twee woorden beter vermijden in bed

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: in een relatie is een goede communicatie key, óók tussen de lakens. Toch is dat niet voor iedereen even makkelijk. Seksuologe Dr. Rosara Torrisi vindt dat we allemaal nog best wat kunnen leren hierover. Daarom geeft ze een duidelijke tip over welke woorden je beter kan vermijden in bed. 

Vermijd deze woorden

Volgens de seksuologe kunnen we de woorden ‘altijd’ en ‘nooit’ maar beter vermijden. Dit zijn namelijk woorden die ervoor zorgen dat er geen diepgaande en gedetailleerde gesprekken plaats kunnen vinden. Ze noemt deze woorden dan ook “barrièrewoorden”. Volgens haar weerspiegelen ze de werkelijkheid niet goed, omdat het meestal niet waar is dat iemand ‘nooit’ iets doet, of juist ‘altijd’. De kans is groot dat wanneer je deze woorden gebruikt, het uitloopt op een ruzie. En de kans op een sexy avond tussen de lakens is wat dat betreft dan wel verkeken.

Wat dan wel?

Gelukkig komt Dr. Torrisi ook meteen met een oplossing. Want welke woorden kun je dan beter gebruiken tijdens een gesprek over je behoeften in bed? Een woord dat hier beter in past, is ‘misschien’ legt de seksuologe uit. “Zelfs als het klinkt alsof iemand niet weet wat ze wil, of bang is om beslissingen te nemen, is het een geweldig hulpmiddel”, aldus Dr. Torrisi. Het opent namelijk nieuwe ideeën in plaats van dat ze rechtstreeks geblokkeerd worden.

Misschien

Als jouw bedpartner vraagt om eens iets nieuws uit te proberen en jij er nog niet helemaal zeker van bent of je dit wel of niet wilt, is het dus helemaal niet verkeerd om te antwoorden met een ‘misschien’. Je slaat hiermee niet direct de deur dicht én je kunt er nog even rustig over nadenken.

Lees ook:
Welk element hoort bij jouw sterrenbeeld? Dít zegt het over je seksleven

Tegenovergestelde van jaloezie

Een ander woord om te gebruiken, is compersie. Een woord dat we in het Nederlands niet kennen of gebruiken. Het betekent eigenlijk ‘vreugde’ en is het tegenovergestelde van jaloezie. Dat wil zeggen dat je de ander dus iets gunt. Deze term wordt vooral gebruikt bij polyamoreuze koppels, maar komt ook in monogame relaties voor. Het kan ook al betekenen dat je het gunt dat jouw lief iets met zijn of haar vrienden doet, of bijvoorbeeld een hobby uitoefent, zonder dat jij daar ook aan meedoet. Zo simpel kan het zijn!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA | Beeld: Getty