Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Wetenschappelijk onderzocht: samen films kijken is goed voor je relatie

Wetenschappelijk onderzocht: samen films kijken is goed voor je relatie

Wetenschappelijk onderzocht: samen films kijken is goed voor je relatie

Naar de bioscoop gaan met z’n tweeën, als date, een beetje truttig? Nee: het wordt eigenlijk best wel vaak onderschat. Je praat nauwelijks, in het donker en je ziet elkaar niet. Toch is samen films kijken een ware relatiebooster.

Welke date is nou perfect? Iets actiefs gaan doen, ergens eten of naar de film? Alles is een goeie date, zolang je maar plezier hebt. Overigens is regelmatig een film kijken niet een slecht idee. Probeer dit sowieso iedere maand te doen. Zo leer je elkaar toch beter kennen. Hoe dan?

Bankhangen en kijken maar

Samen films kijk is juist positief voor je relatie. Je kan lekker tegen elkaar aan liggen en tijdens de koude maanden is dat extra fijn. Het is ook nog eens een voordeel als jullie dezelfde smaak hebben in films, want als de een niet houd van actie en de ander wel. Dan ligt de een straks halverwege te slapen. Dat is ook weer niet de bedoeling. Het is dus onderzocht dat samen films kijken een relatie booster is. Onderzoekers willen wel een belangrijk ding meegeven.

Lees ook
Bewezen! Koppels met een hond zijn gelukkiger in hun relatie

Communicatie

En dat is de communicatie na de film. Een film kijken kan natuurlijk ook vermoeiend zijn. Na werken zijn jullie allebei gesloopt en zodra de film aan staat, gaan de luikjes langzaam dicht. Logisch, maar toch is praten over de film erg belangrijk. Praat ongeveer dertig minuten over de film. Over de personages, de relaties, gebeurtenissen etc. Wat was het leukste stukje? Welke scene maakte jou verdrietig? Door over zulke dingen te praten, leer je elkaar beter kennen. Zo kom je er ook nog eens achter of je concurrentie hebt of niet, want misschien heeft je partner wel een nieuwe celebrity crush door de film.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | beeld: GettyImages