Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Wel of geen alcohol op je bruiloft? Deze bruid stelde het internet de vraag!

Wel of geen alcohol op je bruiloft? Deze bruid stelde het internet de vraag!

Wel of geen alcohol op je bruiloft? Deze bruid stelde het internet de vraag!

Op een bruiloft wordt er standaard enkele glaasjes alcohol gedronken. Eerst een glaasje champagne bij de speech en daarna nog een paar alcoholische drankjes om uiteindelijk dan toch over je angst heen te geraken en op de dansvloer te eindigen. Maar wat als er geen alcohol geserveerd wordt? Kan dat eigenlijk wel? Deze bruid stelde de belangrijke vraag en het internet stond plots op zen kop.

Bruid Kaitlyn Rose twijfelde al een tijdje over het feit of ze nu wel of geen glaasjes bubbels zou uitdelen op haar bruiloft. Ze stelde de vraag dan ook op het platform Wedding Bee en kreeg meer antwoorden dan ze eigenlijk verwacht had.

Dilemma

“Mijn verloofde en ik zijn druk bezig met het plannen van de bruiloft en we zitten nog te besluiten of we wel of geen alcohol willen. Terwijl zijn familie flink wat kan én wil drinken, kan mijn familie makkelijk zonder. Wat vinden jullie van een alcoholvrije bruiloft? We hebben de voorkeur voor een kleine bruiloft vroeg op de middag met een stuk of 50 man. De reden om het wel te doen is dat zijn familie niet altijd kan omgaan met alcohol. Ook besparen we geld,” schreef Kaitlyn op de website. Wat er toen gebeurde had het bruidje nooit verwacht, want haar vraag ging plotseling viral en heel het internet had een mening klaar.

Not a fan

En zoals zich steeds voordoet bij een dilemma, waren er ook hier voor- en tegenstanders van het alcoholvrije huwelijksfeest. “Mensen kunnen makkelijk een middag zonder drank” zei een vrouw die het idee helemaal top vond, terwijl anderen dan weer vonden dat het niet door de beugel kan. “Als ik op tijd zou weten dat er geen alcohol wordt geschonken, zou ik waarschijnlijk nee zeggen”, luidde één van de reacties. “Een paar weken geleden had ik mijn eerste alcoholvrije bruiloft. Not a fan”, reageerde een ander.

Er waren ook mensen die het dilemma van een andere kant bekeken. “Gebruik het excuus dat anderen niet met alcohol om kunnen gaan niet als reden om geen alcohol te schenken. Je zou je niet bezig moeten houden met het controleren van volwassenen. Als ze dronken worden of zich gek gaan gedragen, dan is dat aan hen.” Klinkt allemaal heel logisch, maar het is natuurlijk minder leuk als je zatte oom weer maar eens met zijn broek naar beneden op de tafel staat te dansen.

Wat vinden jullie? Alcoholvrij huwelijksfeest, yay or nay?

Lees ook: